У Володимирі будуть братися за реставрацію Валів Городища

23 Листопада 2017, 15:17
8526

Депутати Волинської обласної ради підтримали виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення у Володимирі-Волинському реставраційних робіт на Валах Городища.

Про це у своєму пості написав депутат Верховної Ради України Ігор Гузь.

«Дякую депутатам Волиньради, які сьогодні підтримали виділення 126 тисяч гривень на виготовлення проектно – кошторисної документації для проведення робіт «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст.» (в комплексі земляних валів замку ХІІІ-XVI ст.).

Саме про це йшла мова під час моєї робочої зустрічі з директором заповідника Володимиром Пикалюком 28 вересня цього року.

Наступний етап – виділення 198 тисяч гривень у 2018-му для завершення виготовлення проектно-кошторисної документації, а вже після цього – проведення археологічних робіт.

Роботу з реставрації пам’ятки від нашої команди курує мій помічник-консультант Сергій Годлевський.

Буду інформувати про етапи реалізації цього проекту», - йдеться у дописі.

Нагадаємо,  міська влада планує реставрувати унікальні пам’ятки – земляні вали замку ХІІІ – ХVІ століть та Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть. 
Зокрема вже був продемонстрований ескізний проект відреставрованої в’язниці у «Городищі». Тут планують розташувати адміністрацію Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», музей археології, клуби історичної реконструкції, та проект майбутньої в’їзної брами «Городища». 

Комплекс робіт по благоустрою, проведення археології та нових наукових досліджень дозволить в майбутньову відкрити новий історичний комплекс, який не має аналогів на Волині.

1



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024