Зимнівська ОТГ: на семінарі обговорили питання соціального захисту населення

24 Листопада 2017, 14:38
5643

У рамках організації роботи об’єднаних територіальних громад щодо надання послуг із соціальної підтримки населення учора, 22 листопада 2017 року, на базі Зимнівської об’єднаної територіальної громади пройшов семінар-навчання, у якому взяли участь начальник управління соціального захисту населення Наталія Голюк, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та спеціалістіи Зимнівської ОТГ.

Про це повідомляють в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації

Розпочала семінар заступник директора департаменту соцзахисту населення ОДА Людмила Сірбіненко інформацією щодо загальних положень організації роботи із надання соціальних послуг в Зимнівській ОТГ:

- Питання, які підіймаються зараз є надзвичайно актуальними, тому ми намагаємось якомога частіше надавати якісні фахові консультації представникам органів місцевого самоврядування ОТГ. Сьогодні активно триває процес реформування відповідних галузей і наші громади потребують роз’яснення щодо нововведень в законодавстві України.

У ролі спікера виступила і начальник відділу персоніфікованого обліку пільг та нагляду за призначенням і виплатою пенсій департаменту Наталія Семенюк. Зокрема, вона зупинилася на особливостях реалізації в умовах діяльності ОТГ Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та ознайомила із чинним законодавством з питань встановлення пільгових статусів.

- Реформа децентралізації охоплює всі сфери життя наших громад і має багато нюансів, в яких ми допомагаємо відчувати себе впевненішими та бути більш обізнаними, - прокоментувала захід Наталія Голюк. – Семінар пройшов у конструктивній атмосфері. В ході обговорення було напрацьовано напрямки роботи спеціалістів Зимнівської ОТГ в питаннях прийому документів від жителів громади, передача їх до управління соцзахисту населення райдержадміністрації для опрацювання та призначення соціальних допомог, субсидій на ЖКП. Під час кожної доповіді спеціалісти ОТГ активно дискутували зі спікерами та експертами, адже сьогодні реформування в нашій країні відбувається досить активно, тому і питань виникає чимало.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024