Громадськість княжого міста: коли з'являться пандуси у володимирських «хрущовках»

25 Листопада 2017, 13:56
4644

Коли у місті будували так звані «хрущовки», ніхто тоді не замислювався, що поряд є люди, які пересуваються на інвалідних візках. Наразі облаштувати пандус за державними будівельними нормами у такій будівлі неможливо.

Проте громаді і владі спільними зусиллями вперше вдалося встановити «хитру» конструкцію. Хоч вона теж не вписується у «держстандарти», зате з її допомогою чоловік із першого поверху будинку №7, що на вулиці  Сагайдачного, нарешті зможе виїхати на вулицю.        

Пандус (фр. pente douce — пологий схил), також рампа —  полога похила доріжка, яка з'єднує дві різновисоких горизонтальних поверхні, зазвичай для забезпечення переміщення колісних транспортних засобів.

Ініціатор встановлення пандуса, депутат районної ради Ганна Фурман запрошує представників виконкому міськради, ЖЕКу, депутатів, журналістів,  членів Володимир - Волинської організації інвалідів, небайдужу громадськість  на пробний виїзд на інвалідному візку, що відбудеться у вівторок,  28   листопада о 12 .00 на вулиці Сагайдачного № 7 (перший під'їзд).

Попередньо Ганна Фурман провела випробування пандуса разом із депутатом міськради Світланою Федонюк, сценаристом і режисером короткометражних фільмів про інвалідів-візочників («Петля», «Начитали») та громадськими активістами. Було виявлено недоліки, які оперативно усунули працівники ЖЕКу.

Чи з'являться пандуси в інших володимир-волинських «хрущовках», чи зручно ними користуватись особам з інвалідністю та їх рідним   - стане відомо після своєрідного тесту на візку.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024