Розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб

14 Січня 2022, 15:15
Розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб РЕКЛАМА 849
Розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб

7 років потому (2014 рік) у ніші представлення інформації про кінцевих бенефіціарних власників (надалі скорочено – КБВ) були суттєві зміни, які заплутали бізнесменів. Якщо говорити точніше, у нормативному акті було встановлено строк, у який потрібно розкривати дані про КБВ. Акт зобов’язав інформацію про КБВ розкривати у встановлений строк. Його прострочення, на жаль, призводить до штрафів. Як же ж на практиці працюють ці вимоги і що робити юридичним особам, поговоримо далі.

Кінцевий бенефіціарний власник виступає не новим поняттям. По суті, це одна особа, що здійснює влив на іншу. Що стосується самого процесу управління, то він може бути безпосередній (прямий) чи за допомогою інших осіб. В будь-якому випадку, потрібно буде розкрити наступне:

  1. Особи, які заснували певну фірму.
  2. Вид конкретної власності.
  3. Відомості безпосередньо про КБВ.

Детальний перелік відомостей вказаний у законодавстві, тому вдаватися в нюанси ми доки не будемо. Проблема у фірм виникає при самій подачі інформації.

Мінфін у березні поточного року прийняв нормативний акт, де встановив строк подання відомостей КБВ. Тобто дедлайн повинен був бути 11 жовтня. Без сумніву, серед підприємців почався ажіотаж та хаос. Це й не дивно, адже часу було не багато, а за прострочення терміну грозили штрафи. В першу чергу, «постраждав» від великого навантаження сам реєстр, оскільки всі почали подавати відомості. В цьому питанні виникає багато спорів, чи доцільно в такому випадку застосовувати штрафні санкції. Як показує практика, з державними органами проблеми виникають практично у кожного бізнесмена. Тому, радимо не зволікати, а звертатися за допомогою в фірму Imperium Lux на сайті. Ми маємо успішний досвід вирішення подібних питань. Головним нашим завданням ми вважаємо не просто правову допомогу, а мінімізацію витрат часу та сил клієнта. Ви можете отримати консультацію у віддаленному форматі, тому не завжди потрібно бути присутнім в столиці нашої держави. Незалежно від місця проживання, території ведення бізнесу, його виду, Ви маєте можливість звернутися за висококваліфікованими послугами наших спеціалістів та отримати позитивний результат.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024