Громади Володимирщини стали співзасновниками фестивалю «Український коровай-сузір’я»

18 Січня 2022, 13:35
Громади Володимирщини стали співзасновниками фестивалю «Український коровай-сузір’я» 623
Громади Володимирщини стали співзасновниками фестивалю «Український коровай-сузір’я»

Громади Володимир-Волинського району стали співзасновниками найяскравішого дійства – фестивалю «Український коровай-сузір’я».

Про це стало відомо 17 січня на нараді із головами громад, інформують на сторінці Володимир-Волинської РДА у фейсбуці.

Зокрема, про зміни у положенні про районний фестиваль традиційної культури «Український коровай-сузір’я» поінформував голова РДА Юрій Лобач. Він зазначив, що тепер не лише райдержадміністрація та районна рада є співзасновниками і співорганізаторами наймасштабнішого культурно-мистецького дійства району, а й міські, селищні та сільські громади. 

Відтак, наголосив керівник району, кожна із громад не просто матиме можливість долучитись до організації фестивалю, а й місце його проведення буде визначатись шляхом жеребкування серед громад, які подадуть відповідні заявки. 

Тож на весільну гостину з духмяним короваєм та насиченою розважальною програмою мешканці усього району зможуть збиратись, скажімо, в прикордонному Устилузі чи шахтарському Нововолинську, на мальовничих пагорбах Поромова чи в урочищі «Замок» Литовезької громади. Незмінним залишиться одне – пошана до хліборобської праці та збереження вікових народних традицій і української культури.

Нагадуємо фестиваль «Український коровай-сузір'я» – це, насамперед, відродження національних звичаїв та популяризація кращих духовних надбань українського народу, а водночас і старовинних весільних обрядів.

Читайте також: У Володимирі відбувся фестиваль «Український коровай-сузір'я».ФОТО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024