Володимир – Чернігів: кримінальне дослідження ХІХ століття

26 Січня 2022, 14:15
Володимир – Чернігів: кримінальне дослідження ХІХ століття 739
Володимир – Чернігів: кримінальне дослідження ХІХ століття

Нещодавно Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького отримав у своє розпорядження документи магістрату. У них міститься колоритний опис подій, які відбувалися у травні 1803 року в місті.

Про це власній сторінці у фейсбуці пише директор установи Володимир Стемковський.

У документах йдеться про студента Данила, який у картярській грі програв офіцеру Чернігівського драгунського полку церковні гроші та приховану у єзуїтській могилі позолочену чашу. Розповідь стосується недослідженої сторінки з минулого Пятницької церкви та побуту володимирчан на початку ХІХ століття.

«Кримінальне дослідження, яке протягом декількох травневих днів вели службовці Володимирського магістрату про крадіжку грошей та майна з церкви Св. Параскеви Пятницької, котра знаходилася поруч старого міського украплення. 

Продовжуємо вивчати невідомі сторінки Володимира. Отже, як тільки ми «розшифруємо» рукописи, а по інакшому не можна назвати труднощі з якими зустрічаєшся при читанні рукописних текстів (різні почерки та купи всіляких орфографічних «прикрас») з минулого, відразу всі деталі та перебіг цієї історії опублікуємо у повному обсязі», – наголосив Володимир Стемковський.

Історія про кримінальне дослідження 19 століття
Історія про кримінальне дослідження 19 століття

Рукопис з 19 століття
Рукопис з 19 століття

Історичний рукопис
Історичний рукопис

Читайте такожВолодимир на малюнку кінця ХІХ століття

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024