Депутати райради підтримали рішення щодо перейменування Володимир-Волинського району

28 Січня 2022, 16:50
Депутати райради підтримали рішення щодо перейменування Володимир-Волинського району 719
Депутати райради підтримали рішення щодо перейменування Володимир-Волинського району

Депутати районної ради підтримали ініціативу голови Віктора Хиця щодо перейменування Володимир-Волинського району.

Район хочуть перейменувати на Володимирський. За відповідне рішення одноголосно проголосували 35 депутатів, інформує БУГ.

Відповідно до пункту 26 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про географічні назви», враховуючи прийняття Постанови Верховної Ради України «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області», що є підставою для прийняття згідно з пунктом 29 статті 85 Конституції України Постанови Верховної Ради України про перейменування Володимир-Волинського району Волинської області. Зважаючи на те, що назва району є похідною від назви його адміністративного центру, районна рада схвалила ініціативу голови щодо перейменування Володимир-Волинського району Волинської області на Володимирський район.

Надалі процедура перейменування передбачає порушення клопотання перед Волинською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування Володимир-Волинського району Волинської області на Володимирський район.

Нагадаємо, постановою Верховної Ради України від 15 грудня 2021 року «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області» місто Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області було перейменовано на місто Володимир.

Відтак, прийняття Постанови Верховної Ради стала підставою для прийняття згідно з пунктом 29 статті 85 Конституції України Постанови Верховної Ради України про відповідне перейменування Володимир-Волинського району.

Читайте також: Чи варто переназивати Володимир-Волинський. Цитатник з інтерв’ю історика Віталія Скальського

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024