У Володимирі потерпілий самостійно розкрив злочин, а поліція відпустила злодіїв, - ЗМІ

03 Грудня 2017, 11:14
4518

У Володимирі-Волинському чоловік вийшов з автомобіля за цукерками і залишився без значної суми коштів. Незважаючи на встановлену систему безпеки, за кілька хвилин злодії відчинили його авто та викрали гаманець.

Злочинці на волі і далі діють за пропрацьованою схемою, - пише БУГ.

3 листопада, ввечері, повертаючись додому, чоловік під’їхав до супермаркету. Поруч залишив припаркований автомобіль та пішов купувати цукерки дитині. Коли вийшов з магазину, нічого не підозрюючи, відчинив автомобіль, який був на сигналізації і поїхав.

Приїхавши під свій будинок помітив, що з авто зник гаманець, у якому були купюри на суму 40 тисяч гривень.

Наступного дня чоловік написав заяву до поліції. Сумніваючись у оперативній та сумлінній роботі правоохоронних органів вирішив паралельно провести власне розслідування.

Громадянину вдалося вилучити записи із камер відеоспостережень магазину. За три дні після крадіжки самостійно відшукав злочинців та зловив їх на «гарячому» під час вчинення подібного злочину. Чоловік зателефонував до поліції та вказав місце перебування злодіїв.

Таким чином, 6 листопада правоохоронці за допомогою постраждалого затримали 2-х осіб. Один із них – раніше судимий за крадіжки. При затриманні у них вилучили пристрій для злому сигналізації автомобіля, батарейки до нього та пневматичний пістолет.

Злочинці орудують за напрацьованою схемою. Під’їжджають до магазину та вичікують на жертву. Коли водій лишає автомобіль і йде щось купувати, його авто відкривають за допомогою спеціального сканера.

Поки один сідає у авто і порпається у пошуках цінного , інший – з телефоном заходить до магазину та повідомляє про ситуацію. Людина лишає своє речі на кілька хвилин у захищеному сигналізацією автомобілі, нічого не підозрюючи, адже йде не надовго. І навіть відразу не помічає, що його обікрали.

Не потрібно навіть особливих зусиль для скоєння крадіжок з допомогою сканера. Злодію лише необхідно знаходитися поруч та встигнути увімкнути сканер до того, коли хтось з автовласників скористається своїм брелком для ввімкнення сигналізації. Цей процес займає лічені хвилини.

І далі, найцікавіше – затриманих у Володимирі-Волинському крадіїв відпустили, мотивувавши “недостатньою доказовою базою”.

Із перевірених джерел інтернет-виданню БУГ відомо, що відбитків із автомобіля не брали, слідчий експеримент із сканером не проводили. І навіть за наявності свідка, який може упізнати злочинців – упізнання не проводили. Бо згідно чинного законодавства вони мають право відмовитися від упізнання. Та й наявність відеозаписів із камер спостереження – це також не підтвердження злочину, виявляється.

Більше того, ці двоє продовжують діяти в місті за такою схемою. Що потрібно зробити, щоб поліція припинила діяльність злочинців у місті? Питання лишається відкритим.

Водії, будьте обережні! Щоб не стати жертвою крадіїв, радимо, принаймі, не залишати в салонах автомобіля цінне майно та гроші. Пам’ятайте, що зазвичай вони обирають місця на парковках біля магазинів та заправок.

Коментарі
03 Грудня 2017, 14:54
Грабіжники з мєнтами поділились,от їх і відпустили. Факт на лице, а їм ще мало доказів. Отож,така в нас поліція,ганьба!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024