Володимир: у місті збільшать кількість дошкільних груп і в садочках запрацюють групи продовженого дня

05 Грудня 2017, 10:20
Фото ілюстративне 4452
Фото ілюстративне

У княжому місті планують збільшити кількість дошкільних груп. Планують, що кілька груп запрацює на базі нинішнього ЦПО, також є можливість добавити дві групи дошкільнят у ДНЗ №2. Окрім того, в кожному дошкільному навчальному закладі міста уже найближчим часом запрацюють групи продовженого дня.

Про це стало відомо на брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих ЗМІ.

- Я дав вказівку аби в кожній дошкільній установі працювала група продовженого дня, - зазначив міський голова. - Робочий день у більшості людей у наш час ненормований, а тому чимало батьків мають змогу забрати свою дитину з садочка о шостій годині вечора, можливо, дещо пізніше. Питання роботи подібних груп також мають вивчити в школах міста. І взагалі, управління освіти повинно думати над можливістю функціонування у місті школи повного дня.

Окрім того, очільник міста знову повернувся до теми навчання дітей району у школах Володимира.

- У школах міста навчається більше трьохсот дітей з району. 225 - із Заріччя, 68 - із села Зимне, 19 - з Устилуга, 2 з Овадного...Я більше ніж впевнений, що це не точні дані, але навіть при такому розкладі - кількість вражає. Якщо врахувати, що на одного школяра в рік з міського бюджету витрачається 2 тисячі 700 гривень, то ви тільки прикиньте, яка це сума, - наголосив очільник міста. - А вони на школу-інтернат накинулись, бо там з міста навчається більше дітей ніж треба. А хто буде відшкодовувати кошти за дітей з району?

Нагадаємо, Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти і соціально-педагогічної підтримки» - це один з найкращих навчальних закладів, рівних якому важко знайти у всій Волинський області та й за її межами.

На жаль, незабаром ця освітня установа у такому вигляді, в якому вона є зараз, може припинити своє існування. Причина - реформа освітньої галузі, яка замість того, щоб допомагати та розвивати подібні установи, «душить» їх в своїх обіймах.

Слідуючи новому закону «Про освіту», обласне управління освіти налаштоване відмовитися від фінансування дошкілля і молодших класів цього навчального закладу і повністю ліквідувати ці ланки.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024