Володимир: на вулиці Академіка Корольова горів житловий будинок

06 Грудня 2017, 15:47
Фото з сайту управління ДСНС України у Волинській області 5246
Фото з сайту управління ДСНС України у Волинській області

6 грудня близько 02:00 виникла пожежа у житловому будинку на вул. Академіка Корольова, що в місті Володимирі-Волинському. На місце події оперативно виїхали три пожежних автомобіля 7-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Володимира-Волинського.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Волинській області. 

Вогнеборці  швидко локалізували пожежу в одноповерховому житловому будинку о 02:50, а повністю її ліквідували  о 03:05.

Вогонь встиг знищити: 50 квадратних метрів підлоги, 70 - покрівлі, 2 дверей та 2 дерев’яних вікна, а також пошкодив стелю,  покрівлю та 5 дерев’яних крокв.   

Напередодні ввечері власник оселі самотужки проводив роботи із електропроводкою на горищі, що ймовірно і стало причиною короткого замикання електромережі  та, як наслідок, пожежі вночі.

Рятувальники вкотре попереджають!

Для того, аби з вами такого не трапилося, необхідно пам’ятати, що із настанням холодної пори року та  активного обігріву помешкань однією з нагальних проблем українців є зношеність електричних мереж, які не витримують навантаження від сучасних електроприладів. Зношені дроти отримують перепад напруги і горять, запалюючи все у будинку. Тому,  щоб  не допустити серйозних проблем з електропостачанням споживачі мають дотримуватися потужностей, або своєчасно звертатись до енергопостачальної організації для збільшення відведеної потужності електроенергії.

До того ж, занепокоєння викликає і самовільне втручання людей в роботу внутрішніх будинкових електромереж. Підключення у щитових – справа виключно фахівців-енергетиків.  Особливо, багато таких випадків у старому житловому фонді, де мешканці самостійно підключають новітні побутові прилади до електромережі, яка у будинках часто не відповідає сучасним вимогам і не розрахована на теперішні потужності. Небезпечним, наприклад, є самовільне встановлення електрокотлів. Їх мають підключати  спеціалісти. В іншому випадку трагедії не уникнути. Адже мова йде про обов’язкове підключення новітніх електроприладів з використанням трипровідної мережі, справних захисних автоматів та інших елементів обладнання.

Зрештою, як ви самі розумієте, лише спеціалісти допоможуть вирішити проблемні питання справності електромереж у вашому будинку.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024