Міськрайонний центр зайнятості продовжує співпрацю з новоствореними громадами Володимирщини

07 Грудня 2017, 16:48
4442

6 грудня 2017 року директор Володимир-Волинського центру зайнятості Наталія Уколова провела зустріч з головою Зарічанської ОТГ Ігорем Пальонкою, під час якої були презентовані послуги служби зайнятості роботодавцям та населенню; обговорили шляхи подолання безробіття на селі, питання розвитку малого підприємництва в сільській місцевості, сприяння легалізації зайнятості.

Наталія Уколова повідомила, що служба зайнятості застосовує нові підходи в обслуговуванні клієнтів, нові форми роботи (відеорезюме, скап-співбесіди, презентації тощо). 

Особливу увагу акцентувала на тому, що в умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, особливо селян, є організація громадських робіт, завдяки яким можна пом’якшити або попередити наслідки безробіття, залучити тих громадян, які втратили роботу, до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в службі зайнятості.

Також було обговорено питання прийняття програми зайнятості на 2018-2020 рр., яка буде прийнята на сесії 22.12.2017 р., було з’ясовано, що планується використати 38 тис. грн. для організації громадських робіт на 2018 рік. Керівник центру зайнятості внесла пропозицію щодо розширення переліку громадських робіт.

Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка розповів про найближчі плани роботи у громаді.

«Зараз інтенсивно працюємо у двох напрямках. Головне – сформувати ефективну команду. Тому кадрове питання – актуальне. Кінець року, і мусимо швидкими темпами напрацювати пропозиції для формування бюджету громади-2018.
Важливо, щоб у Новий рік громада увійшла з бюджетом. Як будемо бачити цифри, тоді спільно з депутатами визначимо пріоритети розвитку соціальних закладів та подумаємо над подальшою інфраструктурою населених пунктів нашої ОТГ», – зазначив він.

Як наслідок, з Зарічанською ОТГ укладений договір про співпрацю, виготовлений паспорт громади, у якому міститься повна інформація для відвідувачів ЦЗ, щодо суб’єктів господарювання, які ведуть діяльність на території громади, вказані контакти старост усіх населених пунктів, пріоритетні напрями ведення підприємницької діяльності, категорії осіб, котрі потребують працевлаштування та ін.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39