Гімназистка з Володимира бере участь в «Олімпіаді геніїв»

17 Лютого 2022, 17:31
Софія Шипелик з учителькою біології та екології Ольгою Бондарук 653
Софія Шипелик з учителькою біології та екології Ольгою Бондарук

Гімназистка з Володимира Софія Шипелик взяла участь у першому відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв».

Софія – учениця 9-Б класу міської гімназії ім.О. Цинкаловського. Дівчина, спільно з науковою керівничкою – учителькою біології та екології Ольгою Бондарук, підготувала науковий проєкт «Культурні представники родини Poaceae як тест-об’єкти при визначенні якості ґрунту», інформують на сторінці освітнього закладу у фейсбуці. 

У ньому гімназистка обґрунтовує можливість ефективного використання біологічних методів оцінки якості ґрунту, аналізує їхні переваги та недоліки, а також перспективність подальшого застосування. 

З цим проєктом Софія Шипелик успішно пройшла відбірковий обласний етап конкурсу у категорії «Наука» і була допущена до Всеукраїнського етапу отримання еко-перепусток у Національний фінал.

Довідково: 

«Олімпіада геніїв» ‒ це найбільший у світі міжнародний конкурс шкільних проєктів з екологічних питань, що був заснований Terra Science and Education, за партнерства Рочестерського технологічного інституту. Цьогоріч в Україні національна олімпіада геніїв відбувається вперше, і у ній будуть розглядатися проєкти з семи категорій екологічного спрямування, таких як: наука, бізнес, робототехніка, музика, мистецтво, креативне письмо, короткометражний фільм. Заходи такого рівня – це прекрасна нагода творчій та небайдужій до долі планети молоді заявити про себе, та продемонструвати свій креатин й нетрадиційний підхід до розв’язання глобальних екологічних проблем.

Читайте також:  Гімназія Володимира отримала грант у розмірі 3 350 фунтів стерлінгів

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024