Світлана Федонюк: «Чесна, відкрита людина – чесна, прозора влада»

13 Грудня 2017, 19:53
5827

Депутатка міської ради 7-го скликання Світлани Федонюк звітує перед виборцями про свою роботу у 2017 році.

Протягом звітного року депутатка спрямувала 14 депутатських звернень до органів виконавчої влади, установ та організацій. Половина звернень  вирішено позитивно, частина ще в роботі. Здебільшого звернення стосувались культури, туризму, освіти, комунальної сфери міста, а також особистих творчих проектів народної обраниці. 

«Цьогоріч найбільшим своїм депутатським здобутком вважаю встановлення нового дитячого майданчика у дворах будинків №231 та №233 на вулиці Ковельській. Тут я дякую за дієву співпрацю міському голові Петру Саганюку, як і за встановлення на прохання моїх виборців пандуса, облаштування тротуарної доріжки від зупинки «Лікарня» на вулиці Ковельській до медзакладу. А також кажу спасибі начальнику ЖЕК №1 Ігорю Вишневському – за оперативне реагування під час старту опалювального сезону.

На часі була моя ініціатива щодо розробки  та впровадження управлінням освіти, молоді та спорту заходів з попередження суїциду у підлітковому середовищі. Адже смертельна Інтернет-гра «Синій кит» зачепила і Волинь та Володимир-Волинський район зокрема», - підсумовує Світлана Федонюк.

У міжсесійний період, в основному, депутатка сумлінно працювала в комісії з питань освіти, культури, молоді і спорту, туризму, міжнародного співробітництва та комунікацій, яку очолює з початку депутатської каденції.

«Як голові комісії, мені, чи не єдиній з п’яти колег-очільників, вдалось досягти високої внутрішньої дисципліни, атмосфери співпраці. Вдячна за живий, конструктивний діалог (інколи й критику) колегам-депутатам Володимиру Зайцю (секретарю комісії), Вірі Сєргєєвій, Миколі Смалю, Олександру Токовому. Адже не зважаючи на різні політичні сили та особисті характери, ми усі вчасно збиралась на засідання, демократично  вирішували питання, готували протоколи. Жоден з членів комісії не виявив бажання перейти в іншу  – попри те, що депутати Сергій Радкевич і Валентин Вірковський (та деякі) інші двічі висували ініціативу «переформатувати» склад комісій. Однак, депутатська більшість двічі вирішила усе і усіх залишити на місцях», - звітує депутатка.

Також повідомлено, що згаданою комісією було розглянуто і здебільшого погоджено розподіл  до 10 мільйонів грн бюджетних коштів, левова частка яких пішла на фінансування потреб освіти. За ініціативи депутата Віри Сєргєєвої, комісією було підтримано й відстояно на сесії міськради конкурс «Успішний педагог», на який з виділено 100 тисяч гривень бюджетних коштів, по 10 тисяч кожному педагогу-переможцю.

У серпні, в складі спеціально створеної міським головою перевірочної комісії, народна обраниця обстежила усі навчальні та виховні заклади міста щодо готовності до першого вересня та опалювального сезону.

«За кошти фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» мною, як сценаристом, режисером та продюсером, було організовано зйомки соціального короткометражного фільму «Начитали». Це мотивуюча кінорозповідь про інваліда-візочника, ветерана АТО, де ролі зіграли місцеві жителі – Андрій Недбало, Аліна Жук, Ольга Аракчеєва. А творчі роботи виконали Володимир Назарук, Ганна Фурман. Фільм пропагує толерантне ставлення до людей з особливими потребами, читання книг та традиційні сімейні цінності.   Він безплатно демонструвався у кінотеатрі в День захисту дітей. У вересні цього року фільм здобув перше місце 12-того Міжнародного фестивалю «Кінокімерія». Тепер «Начитали» викладено в мережі Інтернет для вільного доступу.

Цьогоріч я також здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі кіносценаріїв «Своє кіно». Головним персонажем сценарію є мер маленького містечка, що розносить дітям вояків АТО новорічні подарунки», - ділиться пані Світлана. 

В даний час, спільно з місцевою творчою молоддю, депутатка працює над створенням промоційного фотоальбому про Володимир-Волинський. Видання планується до 1030-ї річниці заснування міста.

«Нещодавно, у жовтні, громада міста знову висловила мені свою довіру під час реалізації Бюджету участі, підтримала ідею створення промо-ролика про Володимир-Волинський, віддавши за це 166 голосів. Це удвічі більше, ніж проголосувало на виборах. Попри втручання деяких керівних осіб виконкому міськради, я все ж сподіваюсь на успішну реалізацію своєї ідеї, де маю намір виконати творчі роботи.

Дякую володимир-волинцям за щоденну підтримку, за добрі поради, позитивні статті в газетах, на сайтах, посмішки на вулиці! Особливо - моїм шановним виборцям, котрі обрали депутата саме з таким характером, поглядами й переконаннями. А також друзям, сусідам, знайомим, шанувальникам моїх новел. Бо депутат – це, насамперед, людина, особистість. Чесна, відкрита  людина – чесна, прозора  влада», - підсумувала Світлана Федонюк.

 

Коментарі
15 Грудня 2017, 11:30
Вдячний Світлані за її позицію в питанні прибирання антисемітського малюнку на будинку, де розміщені Відділ культури і муніципальна поліція міста. <br/><br/>Лишилось з&quot;ясувати хто автор цього паскудства, а також чому воно так довго &quot;прикрашало&quot; наше місто...
15 Грудня 2017, 13:37
Виборці Світлани Федонюк дуже вдяні за відремонтовану зупинку &quot;Лікарня&quot; та новенкий смітник на цій же зупинці.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024