«Пархоменкове»: підсумовуючи рік, говорили про порядок на кордоні, мігрантів та контрабандні цигарки

21 Грудня 2017, 08:10
9269

У цю середу на Володимирщині відбулися збори представників районної влади, громадських формувань та прикордонників. 

На робочій зустрічі говорили про роботу дільничних інспекторів прикордонної службита та представників громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, що здійснюють свою діяльність в межах Володимир-Волинського району, - повідомляє відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Все відбувалося на базі відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Львівського прикордонного загону. У зборах взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Василець, голова районної ради Роман Гук, перший заступник начальника Львівського прикордонного загону – начальник штабу підполковник Ігор Римарчук, начальники відділів прикордонної служби «Пархоменкове», «Коритниця», «Амбуків» та «Морозовичі», начальники відділень дільничних інспекторів прикордонної служби та керівники громадських формувань.

Основна увага присутніх була закцентована на результатах оперативно-службової діяльності ДІПС за 2017 рік, опрацюванні та погоджені спільних заходів щодо активізації участі громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, в забезпеченні правопорядку в прикордонних районах.

- За звітний період державними інспекторами прикордонної служби здобуто 42 інформації, що впливають на охорону державного кордону, - зазначив у розмові перший заступник начальника Львівського прикордонного загону – начальник штабу підполковник Ігор Римарчук. – У 31 випадку завдяки реалізації отриманої інформації припинено порушення законодавства України з прикордонних питань.

Відтак, державними інспекторами, за словами Ігоря Івановича, особисто виявлено та затримано цьогоріч 3 нелегальних мігранти, 14 громадян України, які порушили правила прикордонного режиму ДКУ.

Виявлено понад 80 ящиків цигарок, що були підготовані для переміщення поза пунктами пропуску до Республіки Польща на загальну суму понад 500 тис.грн.

У співпраці з інспекторами прикордонної служби силами підрозділів охорони державного кордону виявлено та затримано 9 нелегальних мігрантів та 3 українців за спробу порушення державного кордону, 4 українців – за порушення правил прикордонного режиму.

Не оминули увагою і згутовану та відпрацьовану роботу прикордонників та членів громадських формувань. Протягом року в інтересах забезпечення охорони державного кордону в межах Львівської та Волинської областей виставлено 1889 спільних нарядів. За результатами їх дій затримано 5 порушників законодавства України з прикордонних питань.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024