Володимирщина серед районів, де найбільше сказу серед свійських тварин

22 Грудня 2017, 16:23
4635

Володимирщина увійшла до тих районів, де найчастіше виявляють сказ.

Про це інформують на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Лікарями-епідеміологами області здійснюється моніторинг звернень громадян за медичною допомогою з приводу укусів їх тваринами та залишок антирабічних препаратів на місцях. На даний час епідситуація зі сказу контрольована та перебуває на рівні показників минулого року: з приводу укусів вже звернулось майже 1,4 тисячі осіб, з них понад 200 отримують профілактичне лікування. Для надання необхідного лікування заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічних препаратів.

Контролюється ситуація щодо сказу серед тварин. На сьогодні сказ виявлено у понад 50 тварин, з яких майже половина – свійські. Найбільше сказу серед них зареєстровано у Володимирі-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та місті Ковелі.

Лікарі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України застерігають громадян про небезпеку будь-яких контактів з підозрілими на сказ тваринами.

Враховуючи вищезазначене, радимо завжди проводити щеплення проти сказу своїм домашнім улюбленцям. А постраждалим від укусів тваринами – виконувати рекомендації лікарів та ні в якому разі не відмовлятись від щеплень. Це єдиний запобіжний захід вберегтись від смертельної хвороби – сказу.

Нагадаємо, навесні у районі зафіксовано два випадки укусів тваринами. В обох випадках підтвердився сказ, а тому терміново були вжиті усі профілактичні заходи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39