В Україні зросла кількість поранених дітей через збройну агресію росії. ОНОВЛЕНО

08 Квітня 2022, 10:45
В Російсько-українській війні загинуло щонайменше 108 дітей 3806
В Російсько-українській війні загинуло щонайменше 108 дітей

8 квітня

 Більше 475 дітей постраждали в Україні через повномасштабну збройну агресію Російської Федерації. При цьому 169 дітей загинуло та більше 306 отримали поранення, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

 Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

 За отриманими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській - 88, Донецькій - 81, Харківській - 75, Чернігівській - 50, Миколаївський - 40, Луганській - 35, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

 В м. Буча Київської області в місці масового захоронення серед дорослих загиблих виявлено тіло 15-річної дівчинки.

 7 квітня в Дніпропетровській області внаслідок обстрілу військовими РФ човна, в якому перебували 14 осіб, загинула одна дитина та ще дві 4 та 16 років отримали поранення.

 6 та 7 квітня через обстріли окупантами м. Сєвєродонецьк, Луганської області поранення отримали двоє неповнолітніх.

7 квітня

Більше 464 дітей постраждали в Україні через збройну агресію Російської Федерації. Станом на ранок 7 квітня офіційне число дітей-жертв не змінилося -  167.  Зросла кількість поранених - більше 297.

 Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

 За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 86, Донецькій - 81, Харківській - 73, Чернігівській - 50, Миколаївський - 39, Луганській - 32, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

 6 квітня до моргу доставлено тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу с. Ягідне Чернігівської області.

 Стало відомо, що під час тимчасової окупації в березні територій Вишгородського району Київської області, військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань РФ, здійснили обстріл цивільного населення смт. Димер. Внаслідок обстрілу отримала поранення дитина, а її батько загинув на місці.

 22 березня 4-річний хлопчик отримав тяжкі поранення в результаті артобстрілу міста Харкова.

6 квітня

Станом на ранок 6 квітня 2022 року більше 446 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. При цьому 167 дітей загинуло та  більше 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 78, Донецькій - 81, Харківській - 64, Чернігівській - 49, Миколаївській - 39, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

Стало відомо, що 25 березня в Харківській області внаслідок обстрілів житлових будинків в селах Мала Рогань та Вільхівка військовими РФ загинула 13-річна  дівчинка.

4 квітня внаслідок обстрілів збройними силами РФ Авдіївки Донецькій області поранено двох малолітніх дітей.

Триває примусове вивезення дітей з України до Російської Федерації. Із лікувального закладу КНП "Обласний дитячий кістково-туберкульозний ценр м. Маріуполь" військовослужбовцями  РФ примусово вивезено 12 дітей, які перебували  там на лікуванні.  

 

 Матір-виховательку Дитячого будинку сімейного типу разом з її 8 дітьми-вихованцями, 3 власними дітьми та 3 прийомними примусово вивезено з м. Маріуполя Донецької області до міста Саранськ Російської Федерації.

 Через бомбардування та обстріли пошкоджено 927 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.

5 квітня

Станом на 10 годину 05 квітня 2022 за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 165 дітей (+4 за добу)та постраждало 266 дітей (+2 за добу).

Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

Стало відомо, що під час окупації смт. Ворзель Київської області військовослужбовці країни-агресора кинули димову шашку в підвал одного з будинків, де перебували 14-річна дитина та жінка, після чого здійснили обстріл в результаті якого дитина з матір’ю загинули.

Російські війська продовжують здійснювати обстріли Миколаєва забороненими Женевською конвенцією 1949 року та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі касетних боєприпасів та про їх знищення касетними боєприпасами

Під ворожий вогонь потрапили цивільні квартали: будинок дитини, 11 дитячих садків, 12 шкіл, 1 ПТУ, 2 філії закладів позашкільної освіти і медичні заклади. В результаті обстрілу дитячої лікарні  померла одна дитина.

4 квітня

161 дитина загинула в Україні через збройну агресію росії, більше 264 дітей поранено, повідомляє Офіс Генпрокурора. Станом на ранок 4 квітня 2022 року більше 425 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії рф.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

Наразі за офіційно встановленими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 75, Донецькій - 78, Харківській - 59, Чернігівській - 49, Миколаївський - 34, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

2 квітня поранено 9-річну дитину під час обстрілів російськими окупантами м. Вугледар Донецької області.

3 квітня внаслідок обстрілу м. Миколаєва  поранено 11 осіб, одна з яких дитина. Також 3 квітня внаслідок обстрілу м. Харкова поранення отримали троє дітей.

3 квітня

Більше 416 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. Станом на ранок 3 квітня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося - 158 загиблих. Зросла кількість поранених – їх більше 258, повідомляє Офіс Генпрокурора.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За офіційно встановленими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській - 75, Донецькій - 73, Харківській - 56, Чернігівській - 47, Миколаївській - 32, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

30 березня внаслідок обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області отримала тяжкі поранення 14-річна дівчинка.  

 

1 квітня під час вибуху невідомого пристрою на понтонному мосту неподалік с. Припутні в Чернігівській області в автомобілі загинуло двоє людей та двоє отримали поранення, з яких один підліток.

2 квітня

Більше 412 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. З них 158 загинуло та більше 254 поранено, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За офіційно встановленими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській - 75, Донецькій - 71, Харківській - 56, Чернігівській - 46, Миколаївській - 31, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

Орієнтовно 18-20 березня збройні сили РФ здійснили обстріл артилерією цивільних автомобілів на автодорозі  в Чернігівській області внаслідок чого загинуло 13 осіб, двоє з яких – діти.

26 березня отримали поранення троє дітей внаслідок обстрілу м. Маріуполя.

31 березня внаслідок артилерійського обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області поранено дитину.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ. Крім того, пошкоджено понад 80 закладів для дітей, серед яких лікарні, музичні школи, спортивні та реабілітаційні заклади, молодіжні центри, бібліотеки тощо.

1 квітня

Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії Російської Федерації. З них 153 загинуло та більше 245 поранено, повідомляє Офіс Генпрокурора.

Триває робота з встановлення всіх даних щодо постраждалих дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 73, Донецькій - 65, Харківській - 53, Чернігівській - 43, Миколаївській - 30, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

 19 березня російські військові обстріляли колони цивільних авто, які  здійснювали евакуацію «зеленим коридором» з м. Маріуполя, внаслідок чого загинули батько з дитиною.

 31 березня від тяжких поранень померла 2-річна дівчинка  з міста Лисичанська Луганської області, яка разом зі своїм 7-річним братом напередодні отримали тяжкі поранення.

30 березня на Чернігівщині внаслідок обстрілів двоє дітей отримали поранення.

31 березня на Донеччині до лікувального закладу доставлено 5 неповнолітніх, які отримали поранення внаслідок обстрілу.

 

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 859 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ.

31 березня

Більше 380 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії Російської Федерації. З них 148 загинуло та 232 поранено, повідомляє Офіс Генпрокурора. 

 І ці цифри не остаточні, оскільки відсутня можливість проведення першочергових слідчих дій, огляду територій обстрілів та руйнувань в місцях проведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

 За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській - 69, Донецькій - 57, Харківській - 53, Чернігівській - 41, Миколаївській - 30, Луганській - 30, Запорізькій - 22, Херсонській - 27, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

 10 березня 2022 року в Ізюмському районі Харківської області жінка з дитиною загинули через вибухові травми від авіаудару, який нанесли військовослужбовці РФ. 30 березня їх тіла  були знайдені під завалами зруйнованого обстрілами житлового будинку.

 12 березня 2022 року внаслідок обстрілу дитячої лікарні в м. Маріуполі загинув неповнолітній хлопчик, який перебував там на лікуванні. Це брат маленької гімнастки Катерини, яка загинула кількома днями раніше.

 23 березня 2022 року у Великоолександрівському районі Херсонської області від отриманих поранень під час обстрілу загинула 3-річна дитина.

 29 березня 2022 року в селі Давидів Брід Бериславського району Херсонської області через обстріл військовослужбовцями ЗС РФ осколкове поранення отримав підліток 14 років.

 30 березня 2022 року у Чугуївському районі Харківської області через наїзд автомобіля на незнешкодженні боєприпаси дві особи загинули, ще п'ятеро, зокрема шестимісячна дитина, - поранені.

 30 березня 2022 року внаслідок обстрілу міста Лисичанська у Луганській області тяжкі поранення отримали двоє дітей віком 2 та 7 років.

 

 Через бомбардування та обстріли пошкоджено 797 закладів освіти. 76 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ.

30 березня

145 дітей загинуло та 222 поранено за час повномасштабних бойових дій на території України, які веде Росія. Найбільше постраждало дітей у Київській - 69, Харківській - 49, Донецькій - 54, Чернігівській - 39, Миколаївській - 30, Луганській - 28, Запорізькій - 22, Херсонській - 25, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях, повідомляє Офіс генерального прокурора.

 Через бомбардування та обстріли пошкоджено 790 закладів освіти. 75 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

 Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах  активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

29 березня

144 дитини загинули через збройну агресію Росії в Україні станом на ранок 29 березня, ще понад 220 отримали порання.

Зазначимо, що ця статистика не враховує дітей, які загинули в Маріуполі. За приблизною оцінкою влади, станом на 27 березня у Маріуполі загинули майже 5 тисяч людей, серед них приблизно 210 дітей. Точну кількість жертв підрахувати зараз неможливо, повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram

Найбільше дітей постраждало у Київській – 68, Харківській – 49, Донецькій – 54, Чернігівській – 38, Миколаївській – 30, Луганській – 28, Запорізькій – 22, Житомирській – 15, Сумській – 15, Херсонській – 25 областях та місті Київ – 16.

Також встановлюються дані щодо загиблих та поранених дітей у місті Маріуполі. В ОГП зазначили, що 28 березня в Луганській області від отриманих мінно-вибухових травм загинула 3-річна дитина.

А у селищі в Запорізькій області внаслідок обстрілу окупантами три цивільні особи, серед яких дитина, отримали поранення.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 773 заклади освіти, 75 з них зруйновано повністю. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Житомирській, Сумській, Київській, Херсонській областях та у м. Києві.

28 березня

143 дитини загинуло та 216 поранено за час повномасштабних бойових дій на території України, які веде Росія. Найбільше постраждало дітей у Київській - 67, Харківській - 49, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївський - 30, Луганській - 27, Запорізькій - 21, Херсонській - 24, столиці - 16, Житомирській - 15 та Сумській - 14 областях, повідомляє Офіс генерального прокурора. 

27 березня 2022 року військовослужбовцями ЗС РФ було обстріляно села Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілів загинуло 3 дитини та одна отримала поранення.

 27 березня 2022 року через обстріл окупантами Луганщини двоє дітей отримали поранення. 

Також 27 березня 2022 року внаслідок обстрілу ворогом селища у Фастівському районі Київської області була поранена дитина.

В Херсонській області в лікарні помер 15–річний хлопець від поранень, які він отримав внаслідок артилерійського обстрілу.

 В Сумській області 27 березня 2022 року військовий транспортний засіб РФ здійснив наїзд на родину, яка йшла по дорозі, внаслідок чого 15-річний підліток отримав травми, а його батько помер у лікарні.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 733 заклади освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах  активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

27 березня

Станом на ранок 27 березня 2022 року 139 дітей загинуло і більше 205 поранено через збройну агресію Російської Федерації. Найбільше постраждало дітей у Київській - 65, Харківській - 45, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївській - 29, Луганській - 25, Запорізькій - 19, Херсонській - 21, столиці - 16, Житомирській - 15 та Сумській - 14 областях, повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

 25 березня 2022 року військовослужбовцями зс рф, із застосуванням важкої артилерії було обстріляне с. Велика Олександрівка, Бериславського району, Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула 4-річна дитина.

26 березня 2022 року двоє дітей отримали поранення через обстріл окупантами м. Мелітополя Запорізької області.

26 березня 2022 року військовослужбовці рф відкрили вогонь по місту Боярка в Київській області, внаслідок чого дитина отримала поранення.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах  активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

26 березня

Станом на ранок 31 доби повномасштабної збройної агресії російської федерації в нашій державі загинуло 136 дітей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 199 дітей.

Про це повідомляють в Офіс Генерального прокурора.

Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 44, Донецькій – 50, Чернігівській – 38, Миколаївській – 28, Луганській – 25, Запорізькій – 17, Херсонській – 20, столиці – 16, Житомирській – 15, та Сумській – 14 областях.

Через щоденні бомбардування та обстріли пошкоджено 570 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській та місті Київ. Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

25 березня

російські військові вбили в Україні вже 135 дітей, ще 184 отримали поранення, повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі з посиланням на ювенальних прокурорів.

Найбільше постраждало дітей у Київській області – 64, Харківській – 44, Донецькій – 46, Чернігівській – 34, Миколаївський – 25, Запорізькій – 26, Києві – 16, Житомирській області – 15, Херсонській – 15 та Сумській – 14.

Внаслідок запеклих боїв серед міста у Рубіжному Луганської області загинули двоє дітей.

24 березня через обстріл військовими рф села Новомихайлівка Мар'їнського району Донецької області отримали поранення двоє дітей 6 та 13 років.

Також 24 березня у селі Обільне Мелітопольського району Запорізької області троє підлітків – 13, 14 та 15 років – підірвалися на міні. Їх госпіталізували до Мелітопольської лікарні. Один з них перебуває у реанімації у важкому стані.

Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

24 березня

За місяць війни росії проти України від рук окупантів загинуло 128 дітей, більше 172 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 43,  Донецькій – 43, Чернігівській – 32, Миколаївський -–24, місті Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 і Сумській – 14 областях.

У Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку знайдено тіло 11-річної гімнастки Катерини. Маленька спортсменка неодноразово перемагала на великих змаганнях.

11 березня 2022 року під час евакуації цивільного населення в с. Перемога Броварського району Київської області військові рф застосували зброю по колоні автомобілів, внаслідок чого був вбитий 13-річний хлопець.

13 березня 2022 року у м. Бучі Київської області російські нацисти безжально розстріляли автомобіль, в якому перебувала родина, мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули.

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими поранення внаслідок обстрілів російськими терористами доставлено 9 дітей із м. Маріуполя та м. Сєвєродонецька.

Ці дані не є остаточними, з огляду на відсутність можливості огляду місць обстрілу в місцях, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.

 

Не пробачимо. Російські нацисти нестимуть найсуворішу кару за кожен свій злочин.

23 березня

З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 121 дитина та поранено понад 167 дітей.

Найбільше постраждало дітей у Київській – 61, Харківській – 41, Донецькій – 40, Чернігівській – 32, Миколаївський – 24, столиці – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 та Сумській – 14 областях.

У Донецькій області російські військові продовжують обстрілювати міста та житлові масиви, де знаходяться цивільні. Так,  від російської зброї загинули 9-річна дівчинка та 14-річний хлопець, троє дітей отримали поранення.

17 березня 2022 року російськими окупантами на очах у 14-річного сина безжально вбито батька багатодітної родини. Хлопець отримав кульові поранення. Це сталося, коли вони їхали за гуманітарною допомогою та ліками до центру окупованої Бучі Київської області, де проживає сім'я, адже у будинку родини майже два тижні не було газу, світла та води.

 Увечері 22 березня 2022 року ворожий снаряд влучив в багатоповерхівку у Рубіжному Луганської області.  Троє загиблих, двоє з них –діти.

22 березня

Унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні загинули вже 117 дітей, понад 155 поранено.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Генерального прокурора в Телеграм.

«Станом на ранок 22 березня 2022 року загинуло 117 дітей, понад 155 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській – 58, Харківській – 40, Чернігівській – 31, Донецькій – 30, Миколаївський – 24, місті Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 і Сумській – 14 областях», – ідеться в повідомленні.

В ОГП зазначили, що на Харківщині російський танк розстріляв авто, де перебувала сім'я з двома дітьми. Родина кричала, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки та 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець отримав поранення.

Унаслідок обстрілу с. Костянтинівка Миколаївського району Миколаївської області на території СТ «Південний Буг» зруйновано будинки, під завалами виявлено обгорілі тіла трьох осіб, серед яких 7-річна дитина.

20 березня

115 дітей загинули в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Більше 140 поранено. Найбільше постраждалих у Київській - 58, Харківській - 36, Донецькій -29, Чернігівській - 30, Миколаївський - 22, Житомирській - 15, Сумській - 14 та Херсонській - 14 областях, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

 19 березня 2022 року внаслідок обстрілу військовими рф м. Рубіжне на Луганщині зруйновано житловий будинок. З-під його завалів рятувальники дістали двох дітей. Їм робили серцево-легеневу реанімацію, намагаючись врятували, але марно. Діти не вижили.

 Під завалами знайшли ще одну дитину з матір’ю. На жаль, медики констатували смерть жінки, а дитину вдалося врятувати. Її стан стабільний та задовільний.

19 березня 2022 року внаслідок обстрілу житлових будинків м. Харкова загинули чоловік та 9-річний хлопчик.

Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів пошкоджено 489 закладів освіти. 69 з них зруйновано повністю.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах  активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Повідомляється, що 21 березня окупанти обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми з Маріуполя. Чотири дитини доставлені до лікарні. Троє дітей потрапили під обстріл в Пологівському районі Запорізької області, ще одна дитина – в с. Каменському. Двоє дітей в тяжкому стані.

19 березня

Станом на ранок 19 березня від бойових дій окупантів загинули щонайменше 112 дітей. Більше 140 дітей поранені, повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Найбільше постраждало у Київській області – 57 дітей. У Харківській – 36, Донецькій – 28, Чернігівській – 30, Миколаївській – 21, Житомирській – 15, Сумській – 14 та Херсонській – 14.

Зокрема, 16 березня 2022 року військові РФ прийшли в будинок у селі Колонщина Макарівської ОТГ Київської області та вбили двох його мешканців, серед яких був 16-річний підліток.

18 березня у селі Лоцкино Баштанського району Миколаївської області через розривання протитанкової міни загинув ще один 16-річний хлопець.

В той же день з-під завалів гуртожитку у Чернігові рятувальники дістали тіла 7-річних двійнят – хлопчика та дівчинку.

Також окупанти пошкодили 489 закладів освіти, 69 з них зруйнували повністю.

Найбільше пошкоджених шкіл та дитячих садків наразі у Донецькій області – 138. У Харківській – 77, Київській – 41, Миколаївській – 39, Сумській – 33, Херсонській – 21, у столиці – 43.

«Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територія», –  кажуть в Офісі Генпрокурора.

18 березня

Внаслідок збройної агресії орди станом на ранок 18 березня 2022 року загинуло 109 дітей і більше 130 поранено. 

За інформацією ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей у Київській – 55, Харківській – 34, Донецькій – 26, Чернігівській – 29, Миколаївській – 20, Житомирській – 15,  Сумській – 14, та Херсонській – 14 областях, пише Оперативний ЗСУ. 

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 439 закладів освіти, 63 з яких повністю зруйновано.

Ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць події, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях. 

 Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

17 березня

З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 108 дітей та постраждало понад 120 дітей.

Таку кількість фіксують станом на 10 годину 17 березня за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

У Запорізькій області російські військові обстріляли колону авто мирних жителів, які евакуювались з Маріуполя. Поранили п'ятьох людей, з них двоє дітей. Одна дитина у важкому стані. Її прооперували з дистанційним залученням медиків «Охматдиту».

У місті Маріуполі вкотре під артобстріл потрапив заклад освіти – школа майже зруйнована.

«На сьогодні внаслідок обстрілів та бомбардувань в Україні 411 закладів освіти зазнали пошкоджень, з них 63 повністю зруйновані. Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права порушують основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я. Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо!» – звернулася Денісова.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39