Великдень у Володимирі: як святитимуть паску під час війни

12 Квітня 2022, 13:30
Великдень у Володимирі 1158
Великдень у Володимирі

У Володимирі найближчим часом планують обговорити з правоохоронцями, військовими та представниками тероборони формат святкування Великодня.

Йдеться про всенічну великодню службу у храмах Володимира, яка відбуватиметься під час комендантської години, що діє з 23.00 до 7 години ранку, інформує кореспондентка Район.Володимир

Це питання зокрема було озвучене під час щотижневого брифінгу міського голови Ігоря Пальонки з представниками місцевих ЗМІ.

Наразі ми плануємо організувати велику нараду, де обговоримо з правоохоронцями, військовими та представниками тероборони, як саме буде проходити всенічна у храмах громади. Гадаю, ми дамо можливість усім охочим відвідати всенічну пасхальну службу. Про інші моменти повідомимо після наради, зазначив очільник громади.

Нагадаємо, нещодавно на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці йшлося про те, що у пасхальну ніч комендантську годину буде встановлено тільки за межами населених пунктів. Тобто для тих, хто братиме участь у нічній відправі, освяченні пасхальних страв, це можна буде звершити лише в межах того міста, селища чи села, у якому вірні перебувають у час комендантської години. 

Читайте також: Великдень в умовах воєнного стану: як святкуватимуть на Волині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024