Судили володимирчанина, який насмерть збив бабусю

26 Грудня 2017, 12:33
4384

Прокуратура Волині домагатиметься суворішого покарання для мешканця княжого міста, винуватця смертельної ДТП у Нововолинську.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Волинської області оскаржить в апеляційному порядку вирок Нововолинського міського суду, яким 55-річного мешканця села Діхтів Володимир-Волинського району за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого, засуджено до 4 років та 6 місяців позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку та позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Увечері 18 липня 2017 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки «Фольксваген Гольф», чоловік рухався вулицею Зелена у Нововолинську.

Не виконавши законної вимоги працівників поліції про зупинку транспортного засобу, аби уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, водій почав втікати від правоохоронців, збільшуючи швидкість.

На перехресті вулиць Зелена та Миру в шахтарському місті він не впорався з керуванням та виїхав на тротуар, де наїхав на 91-річну жінку-пішохода.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тілесні ушкодження, від яких померла.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі зі встановленням іспитового строку.

Вважаючи таке покарання занадто м'яким, прокурори оскаржать рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024