Володимир-Волинська громада цьогоріч буде без громадського бюджету

18 Травня 2022, 16:45
Володимир-Волинська громада цьогоріч буде без громадського бюджету 414
Володимир-Волинська громада цьогоріч буде без громадського бюджету

Таке рішення прийняли на засіданні Координаційної ради з питань громадського бюджету, яке відбулось 17 травня у Володимир-Волинській міській раді. 

Окрім цього, члени ради розглянули звіти про стан реалізації проєктів-переможців 2020 та 2021 років, інформують на сайті міської ради.

Начальник відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Наталія Куран спершу поінформувала присутніх щодо стану реалізації проєктів, які перемогли у 2020 році.

Так, з трьох великих проєктів повністю втілений парк інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира». У зв’язку із введенням воєнного стану не вдалось придбати дороговартісне вічнозелене дерево для встановленої скульптури долонь біля пологового відділення, а також у зв’язку із збільшенням вартості не реалізовано велотрек «Екстрім» у парку «Слов’янський». З цієї ж причини поки не вдалось втілити у життя проєкт «Центральна зупинка майбутнього». Решта малих проєктів повністю реалізовані.

Під час обговорення звіту члени Координаційної ради вносили свої зауваження та пропозиції. Зокрема, Лариса Кулікова запропонувала перенести велопарковку вглиб парку, адже там, де вона нині знаходиться, з її слів, нею мало користуються.

Наталія Куран нагадала присутнім, що переможцями бюджету участі 2021 року стали 6 проєктів на суму 2092,1 тис. грн. Серед них: «Тренажери – запорука здоров’я дітей та дорослих», «Батутний парк», «Чистий двір», «Встановлення постаменту на кладовищі у селі Ласків», «Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій» та «Віртуальний 3d тур містом».  

Щодо минулорічних проєктів-переможців, то реалізацію розпочато лише одного з них, а «Тренажери – запорука здоров’я дітей та дорослих». У лютому цього року проведено аукціон закупівлі вуличних тренажерів та послуги їх встановлення, а також підписані договори з підрядниками. Тож оплата за договорами буде здійснена в міру проведення коштів Державною казначейською службою.

Реалізація інших проєктів-переможців бюджету участі 2021 року розпочнеться після закінчення воєнного стану.

Щодо проведення громадського бюджету (бюджету участі) у 2022 році, після тривалого обговорення та, проаналізувавши всі можливості цьогорічного проведення громадського бюджету, члени Координаційної ради вирішили відтермінувати проведення конкурсу до 2023 року.

Читайте також: У Володимир-Волинській громаді запрацювали майже всі дитячі садочки

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024