На Володимирщині громада провела перше богослужіння в юрисдикції ПЦУ

02 Червня 2022, 20:45
Після святкового богослужіння 841
Після святкового богослужіння

У день Вознесіння Господнього єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей з архіпастирським візитом відвідав парафію села Селець Володимир-Волинського районного благочиння.

У Свято-Троїцькому храмі архієрей очолив Божественну літургію, інформують на сторінці Володимир-Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці.

Це перше Богослужіння громади у юрисдикції Православної Церкви України, адже нещодавно громада проголосувала за те, щоб вийти з УПЦ мп.

Єпископу співслужили: секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, районний благочинний прот. Василь Мавдрик, прот. Михайло Нідзельський.

Під час літургії владика Матфей звершив дияконську хіротонію над іподияконом Владиславом Шулячуком.

Після богослужіння архієрей звернувся до вірян з проповіддю в якій розповів про подію Вознесіння Господнього і привітав парафіян у складі Православної Церкви України. 

Архієрей наголосив: « під час війни є важливим об’єднатись навколо своєї держави України і розірвати усі стосунки з країною-агресором, що напала з благословення московського патріарха Кирила на нашу землю. І рішення, яке прийняли парафіяни храму саме засвідчило те, що ви є щирі українці, які скинули ярмо московського патріархату-розсадника руського міра».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024