Митники повідомили, які товари не можна перевозити через «Устилуг»

15 Червня 2022, 14:35
МПП«Устилуг-Зосін» 1152
МПП«Устилуг-Зосін»

Перевізникам, які слідують через пункт пропуску «Устилуг», нагадують про заборону перевезення небезпечних товарів, які підлягають заходам фітосанітарного чи ветеринарного контролю.

Про це інформують у Волинській митниці.

До таких товарів належать популярні у зовнішньоекономічних операціях групи товарів сільськогосподарського виробництва чи продукції їх переробки: живі тварини; м’ясо та їстівні продукти тваринного походження, риба, молоко та молочні продукти; яйця птиці, мед, живі дерева та інші рослини; зрізані квіти, декоративна зелень, овочі, плоди та горіхи; кава, чай, какао, прянощі, зернові культури і продукція борошномельно-круп’яної промисловості; насіння і плоди олійних рослин; готові корми для тварин тощо.

Транскордонне переміщення і оформлення таких товарів у пункті пропуску «Устилуг-Зосін» наразі неможливе. Просять міжнародних перевізників врахувати це у своїй діяльності.
Повний перелік товарів, які в разі ввезення на митну територію України (у тому числі з метою транзиту) підлягають заходам офіційного контролю, – у Постанові Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 р. № 960

Нагадуємо, з 13 червня цього року, завдячуючи двостороннім українсько-польським домовленостям, гранично допустиму вагу транспортного засобу для перетину кордону через цей МАПП було збільшено до 7,5 тонн.

Читайте також: Через пункт пропуску «Устилуг-Зосін» пропускатимуть вантажівки вагою до 7,5 тонн

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024