Відзначили директора музею-садиби Ігоря Стравінського в Устилузі

19 Червня 2022, 15:05
Відзначили директора музею-садиби Ігоря Стравінського в Устилузі 750
Відзначили директора музею-садиби Ігоря Стравінського в Устилузі

За багатолітню працю, відданість справі, вагомий внесок у розвиток музею-садиби Ігоря Стравінського в Устилузі Подякою голови Волинської облради відзначено Володимира Терещука.

Подяку директору музею вручила депутатка Волинської обласної ради Ористлава Сидорчук, про що й написала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Відповідно до Постанови Верховної ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» у ці дні мали б на державному рівні відзначати 140 років із Дня народження Ігоря Стравінського (1882-1971) - композитора, диригента, що працював і творив в місті Устилуг.
Війна внесла корективи і святкувань не відбувається, проте пам'ятаємо видатного митця.
В садибі знаходиться єдиний музей композитора, де впродовж десятиліть незмінним директором є Володимир Васильович Терещук, внесок якого у розвиток музею та збереження культурної спадщини неоціненний! Будинок є пам'яткою історії України.
За його очільництва проведено реконструкцію будівлі та відтворено первісний вигляд, який було знищено совєтами. В садибі розміщено й Устилузьку дитячу школу мистецтв в якій з 1979 року працює та очолює Володимир Васильович, учні якої неодноразові призери різноманітних музичних конкурсів. Радію, що вдалося відреставрувати 6 бандур та придбати електронне фортепіано для діток.
Розповіді Володимира Васильовича можна слухати годинами і завжди є нові факти та експонати в музеї. Людина, що горить справою і музей розвивається завдяки його самовідданості.
За багатолітню працю, відданість справі, вагомий внесок у розвиток музею-садиби Ігоря Стравінського Подякою Голови Волинської обласної ради Григорія Недопада  відзначено Терещука Володимира Васильовича!
Зичимо наснаги та сил, творчих успіхів! Вкотре дякуємо за змістовну екскурсію та тепле спілкування!
А наші посестри ВГО «Союз Українок» на згадку та вшанування композитора посадили лаванду», – йдеться у дописі.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024