На Володимирщині реабілітаційний центр для військових можуть співфінансувати з Нацслужби здоров'я

22 Червня 2022, 14:25
На базі колишнього інфекційного відділення ТМО, планують облаштувати реабілітаційний центр 378
На базі колишнього інфекційного відділення ТМО, планують облаштувати реабілітаційний центр

У створенні реабілітаційного центру у Володимирі уже зроблені перші кроки.

Про це йшлося під час пресконференції речниць 14-ї ОМБр Надії Замриги та Катерини Литвинчук з представниками місцевих ЗМІ, повідомляє Володимирська міська рада.

Порушили під час пресконференції й питання створення у місті реабілітаційного центру для військових, потребу у якому раніше озвучив командир 14-ї бригади Олександр Охріменко. У такому центрі має надаватись здебільшого психологічна та фізіотерапевтична допомога ветеранам війни.

Щодо того на якому етапі відбувається реалізація даного проєкту поінформував перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Він зазначив, що питання створення реабілітаційного центру у Володимирі уже обговорили на госпітальній раді в обласному центрі.

Тож зараз розглядається кілька можливих варіантів фінансування із залученням коштів НСЗУ (з якою наразі  ведуться переговори) та місцевого бюджету. Створення реабілітаційного центру планується на базі колишнього приміщення інфекційного відділення.

«Місто готове долучитись до облаштування приміщення, яке потребує ремонту та закупівлі обладнання, тож уже працюємо у цьому напрямку. Сподіваємось, що вся область включиться у цей процес, адже реабілітаційний центр надаватиме послуги не лише місцевим жителям чи військовослужбовцям частин, які тут дислокуються, а усім волинянам», – запевнив Ярослав Матвійчук.

Нагадаємо, у Володимирі, на базі колишнього інфекційного відділення ТМО, планують облаштувати реабілітаційний центр для військовослужбовців. На базі реабілітаційного центрі має надаватись фізична, ортопедична та психологічна допомога бійцям.

Нещодавно очільник громади Ігор Пальонка озвучив, що ним було дане доручення управлінню містобудування та архітектури, а також керівництву ТМО надати усі необхідні вихідні дані фахівцям для проєктування центру. 

Читайте також: У Володимирі частину приміщення ЦПО хочуть здати в оренду

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024