«Нульове» розмитнення на фініші: що відбувається на пункті пропуску «Устилуг-Зосін»

02 Липня 2022, 13:35
МПП«Устилуг-Зосін» 2852
МПП«Устилуг-Зосін»

У пункті пропуску «Устилуг-Зосін» застрягли люди, які не встигли ввезти з Польщі в Україну авто за «нульовим» розмитненням. 

Серед тих, хто застряг на митниці, жінки з дітьми. Більшість у черзі вже кілька днів, у них скінчилась їжа, питна вода, засоби гігієни. Але від свого бажання ввезти авто з «нульовим» мито люди не відмовляються. Як повідомили Район.Володимир представники Волинської митниці, ситуація там дійсно складна.

«Набув чинності закон, який людям не подобається. Вони вимагають від митників порушити закон, бо хочуть зекономити сімейні бюджети. По людські – розуміємо і співчуваємо. Як посадові особи – державні службовці мусимо діяти тільки, на підставі і в межах чинного законодавства», – повідомляє речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Як повідомила представниця митниці, на 13.00 2 липня ситуація на митному пункті пропуску «Устилуг-Зосін» залишається критичною. 

«Люди наполягають на своєму бажанні не платити податків і залишаються в пункті пропуску. Пункт пропуску не пристосований до проживання в ньому людей. Деякі – з дітьми. Але вперто чекають, сподіваючись, що їхні звернення будуть розглянуті і знайдеться якесь рішення. Воно не залежить від Волинської митниці, а мусить бути прийняте на державному рівні», – розповідає речниця.

На митниці також кажуть, що якщо хтось із місцевих волонтерів має бажання  допомогти цим людям – питну воду, фрукти, печиво, засоби гігієни для цих людей можна передати черговому прикордоннику на в'їзді. Митники допомагають чим можуть, але  додаткова допомога не буде зайвою.

Нагадаємо, з 6 квітня до 30 червня 2022 року українці мали право ввезти в свою країну авто не сплачуючи при цьому мита. Першим випущеним у вільний обіг за новими правилами транспортним засобом у зоні діяльності Волинської митниці став  «Ніссан» 2000 року випуску, який оформили на митному посту «Ковель» 9 квітня. повідомляє Волинська митниця.

Читайте також: На Волині за новими правилами розмитнили 1386 автомобілів

З  початку доби 1 липня 2022 року Волинська митниця припинила нараховувати пільги зі сплати митних платежів окремим категоріям імпортерів товарів. Останнім випущеним у вільний обіг з преференцією виявився «Міні Купер» 2016 року виготовлення. Його надвечір доби 30 червня ввіз через «Зосин-Устилуг» мешканець Ірпеня. Декларація про випуск у вільний обіг була прийнята до роботи на митному посту «Луцьк» і оформлена о 23 годині 44 хвилини.

Як повідомляє Волинська митниця, загалом за майже 3 місяці дії преференцій у зоні діяльності Волинської митниці було випущено у вільний обіг 56634 транспортних засоби.

Читайте також: Верховна Рада повернула податки за розмитнення авто

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024