«Волиньгаз Збут» повернув клієнтам 38% переплат

08 Липня 2022, 17:30
«Волиньгаз Збут» повернув клієнтам 38% переплат Реклама 343
«Волиньгаз Збут» повернув клієнтам 38% переплат

ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», повернуло побутовим споживачам 313 тисяч гривень переплат та помилково сплачених коштів за спожитий природний газ.

Це станом на 8 липня 2022 року, інформує пресслужба компанії.

Загалом компанія отримала від клієнтів заяви на повернення 821 тисячу гривень. 38% коштів вже повернули.

У «Волиньгаз Збут» наголошують: повернення переплат триває та просять клієнтів набратися терпіння. Адже воєнний стан та дії ГК «Нафтогаз України» уповільнюють процес повернення коштів.

Зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ «Волиньгаз Збут» відбулась у червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС України зазначена 1 травня 2022 р.

В умовах відсутності комунікації зі споживачами з боку нового постачальника, ТОВ «ГК «Нафтогаз України», частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника.

«Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до «постачальника останньої надії» лише в червні. Коли ми дізнались з інформаційної платформи ТОВ «Оператор ГТС України» про зміну постачальника, почали інформувати про це наших споживачів», – зазначив директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

В компанії уточнили, що автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ «Волиньгаз збут» на особовий рахунок клієнта у ТОВ «ГК «Нафтогаз України» неможливо, оскільки це різні юридичні особи.

Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої, оскільки з ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не досягнули згоди з цього питання.

«Якщо споживач має переплату або сплатив за газ помилково, він може надіслати нам заяву на повернення коштів», – додав директор ТОВ «Волиньгаз Збут».

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків з постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Через це нові договори на закупівлю газу для населення з ГК «Нафтогаз Трейдинг» не уклала переважна більшість постачальників.

В результаті цього понад 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні «постачальника останньої надії», функції якого виконує ТОВ «ГК «Нафтогаз України».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024