Володимирчани у соцмережах поширюють маніпуляцію про тарифи

19 Липня 2022, 17:15
Тарифи 646
Тарифи

У володимирських пабліках поширюють маніпуляційні коментарі про те, що буцімто Уряд встановив мораторій на підвищення тарифів з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

Фактчекери Район.Володимир перевірили цю інформацію і з'ясували, що це МАНІПУЛЯЦІЯ.

МЕСЕДЖ

Під повідомленням на офіційній сторінці Володимирської громади у фейсбуці про намір КП «Полігон» змінити тарифи на власні послуги, володимирчани пишуть коментарі про те, що Уряд заборонив на період воєнного стану підвищувати тарифи.

СПРОСТУВАННЯ

Згідно з інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, 29 квітня 2022 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану».

Пунктом 1 цієї постанови, що набирає чинності з 1 червня 2022 року, рекомендовано органам, уповноваженим встановлювати тарифи, протягом дії воєнного стану в Україні, але не раніше завершення поточного опалювального періоду, не підвищувати тарифи на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), у тому числі тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення та застосовувати їх до споживача (населення) на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року.

ВИСНОВОК

Коментарі володимирчан – маніпулятивні. Адже в постанові жодним чином не згадано про заборону на підвищення тарифів на вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

Як пояснили у КП «Полігон», підприємство має намір змінити вартість на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, шляхом коригуванням окремих статей витрат – в частині палива та оплати праці, оскільки спостерігається їх значне зростання.

Нині діючий тариф (10.50 гривень на одну особу в місяць) на ці послуги розрахований у 2017 році й коригувався лише в окремих статтях витрат. Як йдеться у повідомленні, діючі тарифи не забезпечують підприємству повного відшкодування  витрат та отримання прибутку для виконання інвестиційної програми. 

Читайте також: У Володимирі світить довше: мешканці громади поширюють фейк про вуличне освітлення

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024