«Хочете отримати допомогу – підпишіться»: серед володимирчан поширюють шахрайські схеми

20 Липня 2022, 15:10
Користувачі соцмереж 887
Користувачі соцмереж

У володимирських групах у фейсбуці активно поширюють інформацію про оформлення допомоги на продукти від міжнародних організацій. Все б нічого, але доступ до цієї інформації містить ознаки шахрайської схеми.

Журналістка Район.Володимир детальніше розібралася у цьому.

Наразі володимирчани активно цікавляться можливістю отримати допомогу від міжнародних організацій. Тож не дивно, що цей допис зацікавив багатьох користувачів соцмереж. Для привернення уваги навіть використали логотип платформи «Дія».

ПЕРЕВІРКА

У дописі закріплене посилання, яке веде на один з телеграм-каналів. Для того, щоб дізнатися більше, потрібно підписатися на канал, для того, щоб зареєструватися на отримання допомоги – натиснути на смайл у дописі й знову перейти за посиланням, яке вже виведе вас на сайт.

Там можна вже нарешті ознайомитися з інформацією про допомогу, проте задля її оформлення знову потрібно перейти за посиланням. В результаті користувач вийде на сторінку Єдопомога у фейсбуці. А для того, аби зареєструватися для отримання допомоги, слід заповнити Google-форму, яку в результаті потрібно шукати самотужки.

ВИСНОВОК

Зареєструватися на платформі «Єдопомога» цей допис не допоможе, зате телеграм-канал завдяки такій шахрайській схемі збільшить кількість своїх підписників. 

Читайте також: Володимирчани у соцмережах поширюють маніпуляцію про тарифи

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024