Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш автомобіля Tesla

23 Липня 2022, 16:00
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш автомобіля Tesla 970
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш автомобіля Tesla

У групі «Наш УстиLUG» поширили повідомлення про начебто розіграш автомобіля Tesla 6.

Фактчекерка Район.Володимир дослідила це повідомлення і з’ясувала, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Для того, аби заманити охочих отримати це новеньке авто та ще й в улюбленому кольорі,  організатори створили сторінку Tesla fans у мережі Facebook. Компанія обіцяє вибрати 6 випадкових переможців і передати їм автомобілі Tesla. Для цього потрібно вподобати сторінку і допис, поширити його і обрати бажаний колір авто у коментарях. 

Основна умова для отримання цього призу озвучена в коментарях під оригінальним дописом: «ви повинні поділитися цією публікацією з 8 групами Facebook, за якими ви стежите в різних країнах. Після цього ми підтвердимо вашу участь через кілька годин».

Слід зауважити, що допис на час написання матеріалу встиг набрати майже 7 тисяч «вподобайок», 7 тисяч коментарів і 25 тисяч поширень.

ПЕРЕВІРКА

Фактчекери перейшли на сторінку організаторів і побачили, що вона з’явилася  в березні 2013 року і немає жодного допису, окрім «розіграшу».  У загальних відомостях про діяльність сторінки вказаний розділ «Автосалон», а стежать за нею більш як 35 тисяч  користувачів.  Сторінка не має жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує» автівки, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. Відповідно, можна зробити висновок, що ця сторінка – не справжня.

ВИСНОВОК

«Дарує» автівки невідома компанія, яка не має ні адреси, ні номеру телефону, ні керівника, чи відповідальних за розіграш працівників. А також нічого спільного з офіційним представництвом  Tesla в Україні. Оскільки організатори ставлять умови поділитися публікацією з 8 активними групами, можливо, таким чином хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024