Володимирські депутати вимагають заборонити існування УПЦ московського патріархату

28 Липня 2022, 10:00
Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП 700
Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП

Депутати Володимирської міської ради просять Президента України, Верховну Раду України та Волинську обласну військову адміністрацію заборонити діяльність УПЦ (МП) на території Володимир-Волинської міської територіальної громади.

Відповідне звернення депутати підтримали на черговій сесії 27 липня, інформує кореспондентка Район.Володимир.

«Ми, депутати Володимирської міської ради, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Володимирщини, всю облудність ідеології «русского міра», вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність УПЦ (МП) в Україні загалом та на Володимирщині зокрема і вимагаємо: 

1. Від Верховної Ради України та Президента України : прийняти та підписати закон, який унеможливить (заборонить) діяльність УПЦ (МП) в Україні. 

2. Від Волинської обласної військової адміністрації (Волинської обласної державної адміністрації): 

  • враховуючи Закони України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» (№2108-ІХ), «Про правовий режим воєнного стану», розглянути питання про скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ (МП) на території Володимир-Волинської міської територіальної громади; 
  • здійснити перевірку дотримання умов охоронних договорів користувачами – релігійними громадами на території Володимир-Волинської міської територіальної громади. 

Звернення, яке зачитав міський голова, підписали: Ігор Пальонка, Андрій Гнатюк, Наталія Василець, Павло Горошкевич, Сергій Коба, Олексій Панасюк, Олег Свідерський, Микола Юнак.

З повним текстом звернення можна ознайомитись ТУТ.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024