Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш побутової техніки Beko

30 Липня 2022, 11:40
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш побутової техніки Beko 836
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш побутової техніки Beko

Володимирчани у фейсбуці активно поширюють повідомлення про начебто розіграш побутової техніки фірми Beko.

Фактчекерка Район.Володимир дослідила ці повідомлення і з’ясувала, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Володимирчан заманюють новенькими пральними машинками та холодильниками, які обіцяють роздати до 36-річчя фірми. Обіцяють 360(у деяких дописах 300) штук роздати тим, хто активно поширює ці дописи. В деяких дописах звертають увагу, що техніка має незначні пошкодження, які жодним чином не впливають на її функціональність. У деяких дописах про «розіграш» просять в коментарях написати назву фірми.

В одному з дописів закріплене посилання, перейшовши по якому користувача соцмереж просять зареєструватися і знову пропонують «розіграш», але вже зовсім іншого спрямування.

ПЕРЕВІРКА

Фактчекери перейшли на сторінку організаторів розіграшу і побачили, що назва фірми написана із зайвою буквою, а сама сторінка з’явилася  в липні 2022 року.  У загальних відомостях про діяльність сторінки вказаний розділ «нерухомість».  Сторінка не має жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує» техніку, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. Відповідно, можна зробити висновок, що ця сторінка – не справжня.

ВИСНОВОК

Техніку відомої фірми направо і наліво «роздає» невідома компанія, яка не має ні адреси, ні номеру телефону, ні керівника, чи відповідальних за розіграш працівників. А також нічого спільного з офіційним представництвом  фірми Beko в Україні. Оскільки організатори ставлять умови поділитися публікацією, можливо, таким чином хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024