В опитуванні щодо перейменування вулиць громади взяло участь 150 володимирчан

30 Липня 2022, 15:55
В опитуванні щодо перейменування вулиць громади взяло участь 150 володимирчан 582
В опитуванні щодо перейменування вулиць громади взяло участь 150 володимирчан

У Володимирській міській раді 29 липня відбулось чергове засідання робочої групи по перейменуванню вулиць громади.

Як зазначив голова робочої групи Ярослав Матвійчук, основною метою засідання є проміжний аналіз опитування мешканців. З такого аналізу видно, що станом на сьогодні в опитуванні взяло участь близько 150 людей, інформують на офіційному сайті міста.
Найбільш активно жителі громади висловили свою думку щодо перейменування вулиці Митіна, а саме за зміну її назви на вулицю Островецьку висловилось 50% респондентів, та близько 40% – на вулицю Наталії Поліщук. Присутня на засіданні директорка Володимирського хлібозаводу Наталія Дяченко наголосила усім присутнім, що мешканці вулиці Митіна підтримують перейменування їхньої вулиці на честь її бабусі, почесної громадянинки міста Наталії Поліщук.
Дискусія вкотре виникла і щодо перейменування вулиці Стемковського у селі Заріччя. Після жвавих обговорень було вирішено, що вулицю потрібно перейменувати, а також надіслати запит до архіву, аби дізнатись, яка ж була історична назва вулиці.
 Щодо перейменування вулиці Гуденка, то 49% опитуваних висловились за зміну її назви на вулицю Миколи Аркаса, а близько 46 % – Леоніда Герасим’юка. Серед пропозицій щодо перейменування вулиці Лишені за Яблуневу проголосували близько 51 % респондентів, а за Левка Лук’яненка – 41%.
Майже одноголосно жителі громади підтримали перейменування вулиць 20 Липня у 14-ї Князівської бригади, Олійника – у Криву, Об’їзної – у 51-ї Бригади, 9 Травня – у Павла Півоваренка
Більшість голосів віддали жителі громади і за перейменування вулиці Колгоспної у селі Новосілки у вулицю Тиху, вулиці 1 Травня у селі Вощатин у Євгена Гаврилюка та вулиці Червонобережної у селі Заріччя у Затишну.

Голосування триватиме до 9 серпня, тож усі охочі ще можуть долучитися до процесу перейменування вулиць громади.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024