Серед волинян поширюють фейк про «маленький будиночок»

01 Серпня 2022, 18:30
Серед волинян поширюють фейк про «маленький будиночок, який неможливо продати» 698
Серед волинян поширюють фейк про «маленький будиночок, який неможливо продати»

У волинських групах у фейсбуці активно поширюють повідомлення про «маленький будиночок», який нібито хочуть віддати в добрі руки.

Фактчекерка Район.Володимир дослідила ці повідомлення і з’ясувала, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Волинян заманюють «маленьким будиночком, який неможливо продати, оскільки в ньому є незначні вм'ятини».  Пишуть, що будиночок «ще в ідеальному стані і його вирішили віддати всім, хто поширив та підписав «Зроблено» до 3 серпня о 18.00». В коментарях автор допису додає, що «головна умова для отримання цього призу, ви повинні поширити цей пост у 5-10 групах Facebook, за якими ви слідкуєте, після завершення ми підтвердимо вашу участь через кілька годин».

ПЕРЕВІРКА

Фактчекерка перейшла на сторінку, звідки поширюють цей оригінальний допис і побачили, що вона «свіженька» – створена 31 липня 2022 року. Підписників у сторінки мало, але видно, що їх кількість збільшується. У загальних відомостях про діяльність сторінки вказаний розділ «нерухомість».  Сторінка не має жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує будиночок з вм'ятинами», кому вона належить або ж з кимось сконтактувати. Відповідно, можна зробити висновок, що ця сторінка – не справжня.

ВИСНОВОК

Оригінальний і багатофункціональний будиночок з вм'ятинами «дарує» невідома компанія, яка не має ні адреси, ні номеру телефону, ні керівника. Оскільки автор допису ставить умову поділитися публікацією, можливо, таким чином хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024