«Тривога, траур, а вони співають»: серед володимирчан поширюють маніпуляцію

02 Серпня 2022, 19:25
Серед володимирчан поширюють маніпуляцію 1470
Серед володимирчан поширюють маніпуляцію

Під дописами однієї з володимирських груп трапляються коментарі про те, що нещодавній благодійний концерт на День міста відбувся у дні трауру та ще й у той час, коли на Волині оголосили повітряну тривогу.  

Де правда, а де маніпуляція, розбиралася фактчекерка Район.Володимир.

ПРАВДА

3 28 по 31 липня у Володимирі відбувалося чимало різноманітних заходів на різних локаціях. Вони були спрямовані на збір коштів для ЗСУ. Це і благодійний футбольний турнір і традиційний шаховий турнір. 

Упродовж двох днів поспіль усі охочі могли долучитись до збору коштів на ЗСУ, зробивши патріотичні світлини біля кількох фотозон. На центральній площі міста відбувся ярмарок товарів ручної роботи. Юні таланти громади також взяли участь у низці благодійних виступів. 

У межах туру зі збору коштів для ЗСУ з акустичним виступом до Володимира завітали артисти SHUMEI, LAUD та Ostap Dvirko. Під час виступу у княжому місті артисти зібрали понад 41 тисячу гривень, які передадуть нашим захисникам.

Впродовж двох днів на різноманітних акціях та виступах, які відбувалися у Володимирі, на потреби 14 ОМБр вдалося зібрати понад 133 тисячі гривень.

НЕПРАВДА ТА МАНІПУЛЯЦІЯ

У коментарях під дописом про відзначення Дня міста користувачі соцмережі писали, що 31 липня під час концерту була повітряна тривога і то не одна. 

Повідомляємо, що повітряну тривогу у Волинській області того дня оголосили о 22:42 і тривала вона до 23:08. Як повідомили нам організатори заходів, концерт у парку «Слов'янський» закінчився о 22:10, тобто за пів години до початку тривоги і за 50 хвилин до початку комендантської години. 

Щодо оголошеного трауру. Нікого з українців не залишив байдужим злочин рашистів, який забрав життя кількох десятків азовців. Проте на загальнодержавному рівні траур за загиблими в Оленівці не оголошували, а відтак підстав для скасування заходів, які були благодійного спрямування, не було. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39