У Володимир-Волинському ТМО роблять складні операції з ендопротезування

05 Серпня 2022, 09:15
У Володимир-Волинському ТМО роблять складні операції з ендопротезування 986
У Володимир-Волинському ТМО роблять складні операції з ендопротезування

Відтепер у територіально-медичному об'єднанні Володимира доступні складні операції з ендопротезування.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у фейсбуці.

До ТМО Володимира звернулась 57-річна жінка зі скаргами на біль в ділянці правого кульшового суглоба, що викликав труднощі при ходьбі та спричинив загальне обмеження рухливості. В ході обстеження було з’ясовано, що у пацієнтки – правобічний коксартроз ІІІ-ІV ступеня, що потребує оперативного втручання.

Ендопротезування кульшового суглоба загалом вважається одним з найважчих типів операцій в ортопедії, а в цій ситуації було ще й чимало ускладнень у зв’язку з попередньою історією хвороби пацієнтки.

Ще у 1987 році їй було проведено артродез лівого кульшового суглобу – оперативне втручання, основною метою якого є знерухомлення суглобу. Внаслідок цього ліва нога слугувала лише опорою, а ось основне навантаження всі ці роки припадало саме на праву ногу. Тому зберегти рухливість цієї кінцівки було пріоритетним завданням.

22-го липня лікарями Володимирського ТМО було проведено планове операційне лікування – тотальне безцементне ендопротезування правого кульшового суглобу.

Операцію, яка через свій рівень складності вимагає високопрофесійного підходу, проводили травматологи – Тарас Борисович Босий та Іван Анатолійович Лотоцький. В результаті на місце ураженого суглобу було встановлено ендопротез виробництва відомої швейцарської фірми MATHYS.

Наразі пацієнтка готується до виписки та реабілітаційного періоду.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024