Про відпустки, забезпечення та амурні справи на фронті: у Володимирі відбулася пресконференція з військовими

05 Серпня 2022, 11:25
Під час пресконференції 703
Під час пресконференції

У Володимирі представники Князівської бригади провели пресконференція для представників місцевих ЗМІ. 

На пресконференції також були присутні  міський голова Ігор Пальонка та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, інформує кореспондентка Район.Володимир. 

Зі сторони військових у зустрічі взяли участь помічник командира з фінансово-економічної роботи – начальник фінансово-економічної служби  майор Андрій Поторась, начальник медичної служби – майор медичної служби Вадим Корецький, помічник командира з правової роботи – начальник юридичної служби майор юстиції Євген Багдасаров, заступник начальника Володимир-Волинського РТЦК та СП – начальник мобілізаційного відділення підполковник Роман Зарівняк,  начальник тилу – заступник начальника логістики майор Богдан Газа, старша помічниця начальника відділення персоналу штабу пані капітан Наталія Піддубна, капелан Ігор Бігун, начальниця та офіцерка служби зв’язків з громадськістю Надія Замрига та Катерина Литивинчук.

Під час пресконференції кожен з присутніх начальників служб військової частини коротко розповіли про стан справ, озвучили відповіді на запитання, які найбільше турбують військовослужбовців та їх рідних.

Говорили про те, що відпустка військовослужбовцям під час воєнного стану може надаватись лише за сімейними обставинами, зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше як 10 календарних днів без урахування часу на дорогу. Також військовослужбовцям можуть надаватися відпустки у зв’язку з хворобою, або для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії. Розповіли також про грошове забезпечення військових, оплату відпускних та «бойових», про відпустки без збереження грошового забезпечення. 

Окремо зупинилися на темі військовополонених та зниклих безвісти, захисту сімей військовослужбовців, грошовому забезпеченні цих категорій. 

Начальник медичної служби розповів присутнім про роботу медиків бригади. Було озвучено, що всі лікувальні заклади країни сьогодні залучені до надання медичної допомоги військовим. Наразі на реабілітації бійці перебувають у 25 медзакладах та в 20 країнах світу. Говорили й про те, що на медиків на фронті лягає велике навантаження. А головне їхнє завдання на передовій – не лише надати допомогу пораненому, а й вижити самому, аби й надалі продовжити рятувати життя інших.

Щодо забезпечення медикаментами та продуктами харчування, то військові відзначили, що завжди актуальною потребою є продукти довготривалого зберігання, консервації. Наголосили військовослужбовці й на потребі якісного спорядження та медзасобів. Також військові відзначили, що відчувають підтримку волонтерів та влади. Але це не означає, що слід розслаблятись, бо всі ці речі мають здатність закінчуватись.

На пресконференції було озвучено, що за останні два місяці було подано понад 50 рапортів на одруження, а від початку війни – понад сотню. А військовий капелан Ігор Бігун провів на передовій уже не одне таїнство вінчання.

Медійників поінформували, що  серед бійців Князівської бригади є військові  нагородженні найвищою відзнакою – орденом «Золота Зірка» та яким присвоєно звання Герой України. Таких наразі 12, але більшість, на жаль, відзначили посмертно. Серед них одна жінка.

На завершення пресконференції представники Князівської бригади передали Володимиру подарунок, який військові зробили власними руками із використаних боєприпасів та уламків ворожих ракет.

Читайте також: У військових з’єднаннях Володимира триває ремонт

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024