У концепцію індустріального парку у Володимирі внесли зміни

05 Серпня 2022, 15:30
До концепції індустріального парку у Володимирі внесли зміни 868
До концепції індустріального парку у Володимирі внесли зміни

Внесли зміни до рішення міської ради від 1 жовтня 2020 року про створення індустріального парку у Володимирі на території колишніх відстійників цукрового заводу.

У змінах уточнили види промислової діяльності та вимоги до учасників, а також затвердили Концепцію його розвитку. Відповідне рішення прийняли депутати на нещодавній сесії міської ради, інформує БУГ.

Рішенням міської ради від 1 жовтня 2020 року №40/8 було у Володимирі було створено індустріальний парк та затверджено Концепцію його розвитку. Вона була сформована, враховуючи показники соціально-економічного розвитку міста. Але, у зв’язку з утворенням 25 жовтня 2020 року громади, у 2021 році рішенням міської ради було затверджено нову Концепцію індустріального парку, яка розроблена, враховуючи статистичні показники соціально-економічного розвитку громади. 

На сесії 23 лютого 2022 року внесли зміни до Концепції.

Далі у травні міська рада подала заяву з повним переліком документів Міністерству економіки України про включення Індустріального парку у Володимирі до Реєстру індустріальних парків України. За результатами розгляду, Міністерство економіки України повернуло пакет документів на доопрацювання, щоб уточнили види промислової діяльності та вимоги до учасників індустріального парку. Також було рекомендовано затвердити Концепцію в новій редакції з врахуванням всіх змін.

Тож на сесії 27 липня внесли зміни відповідно до зауважень Міністерства економіки України.

Індустріальний парк у Володимирі планують створити на території колишніх відстійників цукрового заводу, площею 37,6570 Га, строком на 30 років. 

Цільове призначення ділянки: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Очікується, що ще привабить додаткове залучення інвестицій в економіку громади, забезпечить сприятливі умови для функціонування і розвитку промислових підприємств та ринкової інфраструктури, створить близько тисячі нових робочих місць, поліпшення інвестиційного іміджу громади, забезпечить економічний розвиток та підвищить конкурентоспроможність території тощо.

В індустріальному парку «Володимир» залучатимуться промислові підприємства за такими видами діяльності:

  • виробництво харчових продуктів, напоїв;
  • текстильне виробництво;
  • виробництво одягу;
  • виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів;
  • оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка;
  • виробництво меблів;
  • виробництво іншої продукції.

Створення індустріального парку включає детальну забудову відведеної земельної ділянки з облаштуванням сучасної інженерно-транспортної інфраструктури для розміщення на ній виробничих, складських та адміністративних приміщень. Земельна ділянка може бути виділена на умовах оренди, суборенди або придбання земельної ділянки у власність.

На території індустріального парку не можуть бути розміщені підприємства, що можуть бути шкідливими для довкілля, значною мірою забруднюють повітря або завдають іншої шкоди екології регіону (підприємства хімічної, металургійної, важкої промисловості, тощо ). Також зазначається, що на території індустріального парку не може здійснюватися діяльність з виробництва підакцизних товарів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024