Відомо, коли ховатимуть колишнього міського голову Петра Саганюка

06 Серпня 2022, 15:35
Петро Саганюк 817
Петро Саганюк

Чин поховання Петра Саганюка відбудуться завтра о 12.00 в Успенському Соборі, що у Володимирі.

Про це Район.Володимир повідомили у Володимирській міській раді.

Нагадаємо, вранці 6 серпня стало відомо, що на 73-му році життя відійшов у вічність багаторічний міський голова міста Володимира Петро Данилович Саганюк

Петру Саганюку стало зле в авто. На жаль, його не змогли врятувати.

Політик п'ять каденцій був міським головою Володимира.

Народився Петро Данилович 8 березня 1950 р. у селі Жовтневе Володимир-Волинського району. У 1972 р. закінчив Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю «Машини і механізми лісової та деревообробної промисловості». Того ж року молодий інженер-механік розпочав трудовий шлях на посаді начальника автоколони Колківського лісгоспзагу. 

Після служби у військово-морському флоті певний час викладав в Оваднівському СПТУ-21. У 1975 році його обрали на посаду першого секретаря Володимир-Волинського міськкому, а в 1980 р. — першого секретаря Волинського обкому комсомолу. 

Опісля, Петро Саганюк був директором Володимир-Волинського держлісгоспу. А із 1988 року його доля уже назавжди переплелася із державною службою та роботою в органах місцевого самоврядування Володимирщини: спочатку він очолив виконавчий комітет Володимир-Волинської міськради, потім був представником Президента України у Володимир-Волинському районі, а з 1998 по 2020 роки Петро Данилович — незмінний міський голова Володимира-Волинського. 

За роки роботи на цій посаді він здобув беззаперечний авторитет і повагу мешканців, адже він людина, яка була безмежно закохана у свою справу та місто, у якому жив. А головним джерелом його енергії  завжди була родина: дружина, сини та онуки.

За  багаторічну  сумлінну  працю  та  вагомий  внесок у розвиток краю нагороджений орденом «Знак Пошани» (1986), медаллю «За відзнаку в охороні державного кордону» (1991), почесними грамотами Кабінету Міністрів України (1999) та Верховної Ради України (2005), а також низкою церковних відзнак  — орденами «Нестор Літописець», «1020 років Хрещення Київської Русі», «Архістратиг Михаїл», та «Святий рівноапостольний князь Володимир Великий».

Серце великого життєлюба перестало битися на 73-му році життя. Воно було віддане державі та володимирчанам.

Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким покійного. Розділяємо важкий біль утрати з усіма, хто знав і шанував Петра Даниловича. 

Читайте також: Помер колишній очільник Володимира Петро Саганюк

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024