Донька загиблого воїна Князівської бригади збирає на ЗСУ

11 Серпня 2022, 20:37
Донька загиблого воїна Князівської бригади збирає на ЗСУ 909
Донька загиблого воїна Князівської бригади збирає на ЗСУ

Донька загиблого воїна 14 ОМБр виготовляє віночки, продає їх, а виручені кошти передає на допомогу ЗСУ. 

За кілька місяців дівчинка зібрала на дві автівки і на тепловізор для наших воїнів, пишуть на сторінці бригади у фейсбуці.

«Нещодавно Іринці виповнилося 7 років, і вона дивиться на нас величезними, не за віком проникливими татовими очима.

Її найкращого в світі тата не стало наприкінці березня. Воїн нашої Князівської бригади, заступник командира одного з підрозділів, загинув у боях на Миколаївщині…», – йдеться у дописі.
Мама Іринки, Вікторія, каже, після загибелі Олександра Іринка впродовж місяця майже не виходила з квартири на вулицю, не могла прийти до тями. А потім якогось ранку розбудила маму вдосвіта.
Мамо, раніше нас тато захищав... Тато загинув. Тож тепер ми мусимо допомогти його хлопцям захищати країну! Так все і почалося, так Іринка і почала збирати кошти для бригади. При цьому, справи вона веде досить «жорстко» і жодним чином не дозволяє мені втручатися в процес, я лише забезпечую її матеріалами і виконую роль бухгалтера, – розповідає Вікторія.
Сама Іринка зізнається, що сама обирає дизайн кожного з віночків, сама гарячим клеєм кріпить квіти, сама продає на ярмарках та через соціальні мережі.
«За кілька місяців дівчинка зібрала на дві автівки і на тепловізор для наших воїнів! Люди, довідавшись про те, що робить для нашої армії 7-річне дитя, яке втратило на війні тата, віддають за Іринчині віночки набагато більше, ніж вона за них просить…
Наразі наша маленька помічниця продовжує збирати гроші на «пташку» і на ще одне авто. В планах у Іринки – купівля «Байрактара», бо з омріяним нею «Джавеліном» не вийшло», – повідомляють на сторінці бригади.
Що вона тільки не робила, щоб купити «Джавелін»: «замучила «Гугл» своїми запитами, і навіть надіслала голосове повідомлення президенту. Зараз щось подібне в нас відбувається з «Байрактаром». Не впевнена, що задумане нам удасться, але ми в будь-якому випадку будемо продовжувати допомагати нашим захисникам. Для Іринки 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, в якій служив тато, – це святе…, – пригадує мама дівчинки.
Вікторія та Іринка підтримують зв'язок із командиром підрозділу, в якому служив їхній чоловік і тато, а біля портрета загиблого Олександра у їхній квартирі щодня живі квіти…
«Ці маленькі тендітні дівчата, дружина та донечка загиблого Героя, невимовно сильні. Іринка з цікавістю розгортає привезені нами подарунки, особливо, Подяку командира бригади полковника Олександра Охріменка, прапори, підписані побратимами тата і стилізовану бригадну футболку. А Вікторія зізнається, що донька – її сила…», – йдеться на сторінці 14 ОМБр.
Познайомитися з чудовими роботами Іринки ви можете тут

 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024