У Володимирській громаді перевиконали бюджет на понад 200 мільйонів гривень

28 Серпня 2022, 16:05
Бюджет громади 566
Бюджет громади

Упродовж звітного періоду до бюджету Володимирської громади надійшли 429 мільйонів 861 тисяча гривень, з них до загального фонду – 427 мільйонів 513  тисяч гривень і до спеціального – 2 мільйони 348 тисяч гривень.

Понад план отримано 208 мільйонів 671 тисяча гривень. Про це стало відомо під час чергового засідання виконкому, йдеться на сайті міста.

Видатки місцевого бюджету за перше півріччя виконані в загальній сумі 190 мільйонів 456 тисяч гривень, з них по загальному фонду 169 мільйонів 862 тисяч, по спеціальному – 20 мільйонів 594 тисяч гривень. З загальної суми видатків 89 % спрямовано на фінансування захищених статей видатків.

Введення воєнного стану в країні спричинило багато обмежень та заборон, зокрема в частині визначення черговості проведення видатків казначейською службою та проведення лише окремих, передбачених в постанові 590, капітальних видатків. Тож багато чого з запланованого на цей рік  доводиться відтермінувати, – зауважила керівниця управління бюджету та фінансів Оксана Субицька.

Так, у першому півріччі понад 9 мільйонів капітальних видатків  спрямовано на придбання медичного обладнання та на капітальний ремонт системи киснепостачання зі встановленням генератора кисню для КП «Володимир-Волинське ТМО», більш як 2 мільйони гривень витрачено на придбання комплекту засувок для УВКГ, а також матеріалів для ремонту тепло- та електромереж.

Профінансовано 1,3 мільйона гривень на капітальний ремонт магістрального водогону по вулиці Кобзарській, більше пів мільйона профінансовано на капітальний ремонт скверу Героїв Майдану та придбання елементів дитячо-спортивного майданчика у парк «Княжий» шляхом уточнених залишків коштів субвенції на соціально-економічний розвиток та майже 400 тис. грн на капітальний ремонт вулиці Павлова і виготовлення ПКД по вулицях, які станом на 1 липня не проведено УДКС.

Поряд із забезпеченням виконання своїх безпосередніх повноважень з організації повноцінного функціонування громади за кошти місцевого бюджету також здійснюється підтримка Збройних сил України та територіальної оборони.

Так, у звітному періоді було перераховано з місцевого бюджету субвенцію державному бюджету, а це і військовим частинам, і поліції, і прикордонникам, і територіальній обороні, і службі безпеки в загальній сумі 5, 7 мільйона гривень.

На виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців (по 50 тисяч грн на членів сім’ї) протягом  півріччя профінансовано 700 тисяч грн з місцевого бюджету.

Оплата витрат на поховання загиблих військовослужбовців проводиться теж коштом місцевого бюджету, на що протягом першого півріччя  вже використано 65,5 тисяч гривень.

Загальні показники місцевого бюджету громади більш ніж позитивні, що дає можливість виділяти значні суми коштів на підтримку військових з’єднань, правоохоронних органів, силових структур, територіальної оборони, добровольчих формувань, а також медичних закладів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024