У соцмережах поширюють маніпуляцію про Володимирське ТМО

12 Вересня 2022, 16:40
У соцмережах поширюють маніпуляцію про Володимирське ТМО 1276
У соцмережах поширюють маніпуляцію про Володимирське ТМО

У соцмережах поширюють допис про те, що в лікарні Володимира потерпілому після аварії не надали належної медичної допомоги і він змушений був звернутися у сусіднє місто.

Фактчекери Район.Володимир перевірили всю подану інформацію і з'ясували, що в ній присутні елементи МАНІПУЛЯЦІЇ.

МЕСЕДЖ

Допис товариша чоловіка, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, а потому був змушений звернутися за допомогою медиків. В результаті медичну допомогу потерпілому надали у Володимирському ТМО, але це його не влаштувало і він звернувся у лікарню міста Нововолинська.

СПРОСТУВАННЯ

Як повідомили Район.Володимир у районному відділі поліції, на трасі між Нововолинськом і Володимиром на згаданій місцевості дійсно трапилась ДТП з потерпілими. Згодом аварію перекваліфікували на «без потерпілих», у зв’язку з тим, що водій сам з’їхав у кювет.

 У Володимирському ТМО теж підтвердили факт звернення потерпілого за медичною допомогою.

Як повідомила генеральна директорка ТМО Тетяна Ващук, молоді люди зверталися до закладу того дня, їм надали допомогу за 15 хвилин. Вели вони себе спокійно, дівчина яка супроводжувала потерпілого часто виходила у коридор і з кимось радилась. Зі слів лікарів, після надання допомоги та отриманих рекомендацій, вони без жодних зауважень та претензій до медперсоналу залишили заклад.

Медики також кажуть, що якщо роздивитись фото прикріплене до допису, то видно що зображено листок направлення на МРТ (магнітно-резонансна томографія), а не КТ (комп’ютерна томографія), як згадується у дописі. У Володимирському ТМО є КТ, а МРТ комунальної власності – у Луцьку і Ковелі. Крім того, з’ясували, що у Володимирському ТМО направлення у Нововолинську лікарню не виписують.

Фактчекерка Район.Володимир також звернулася до автора допису з проханням отримати координати потерпілого, який звертався по допомогу у Володимирське ТМО. На жаль, ні відповіді від автора допису, ні координат потерпілого так і не отримали.

Читайте також: Фейки у соцмережах: як розпізнати та вберегтися

ВИСНОВОК

Допис поширений у групах Володимирщини – має всі ознаки маніпулятивного. У ньому – суб’єктивні висновки після звернення до одного з лікувальних закладів району. Окрім того, наведена у дописі деяка інформація – не відповідає дійсності, що змушує вдаватися до висновків щодо його замовності. Тим більше, що привід для цього є – обидві лікарні чекають на статус кластерної, але отримає його лише одна.

 Читайте також:  На Волині поширюють фейковий допис про загублене фото

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024