Володимирські лікарки переймали досвід у Литві

21 Вересня 2022, 11:48
Володимирські лікарі переймали досвід у Литві 763
Володимирські лікарі переймали досвід у Литві

Майже два тижні п’ятеро лікарів з КП «Володимир-Волинського ТМО» мали можливість стажуватися у клініці литовського міста Расейняй

Литовське місто, яке віднедавна стало партнером Володимира, відвідали лікарки Іванна Давидюк та Ольга Сливка, Ірина ПанасюкТетяна Шворак та Тетяна Щербатюк, інформують на офіційному сайті громади.

У Расейняї лікарки ознайомилися з європейською моделлю діагностики та лікування пацієнтів. Зокрема терапевтка мала змогу стажуватись у відділені реабілітації, де ознайомилась з інноваційними методами фізіотерапії, ерготерапії та кінезотерапії. Місцева лікарня з 1996 року активно займається протезуванням суглобів та давно використовує впроваджені сучасні методи реабілітації. 

Гінекологині обмінялися досвідом ведення та лікування пацієнток з різними патологіями та захворюваннями, брали участь в оперативних втручаннях та ознайомилися з методами естетичної гінекології. Лікарки-анестезіологині мали змогу удосконалити свої знання та навички із введення провідникової і плексусної анестезії під ультразвуковим контролем.

Цікавим досвідом для лікарів стали відвідини найбільшої університетської лікарні Литви у місті Каунас, де вони змогли ознайомитися з сучасним приймальним відділенням та відділенням політравми, сучасної роботизованої лабораторії та роботою пневмопошти. 

Володимирські медикині також були запрошені до парламенту Литви на зустріч із заступником сейму Паулюсом Саударгасом, який активно підтримує Україну у нелегкий для держави час.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024