Володимирчани поширюють неактуальне повідомлення про зникнення дитини

25 Вересня 2022, 19:00
Володимирчани поширюють неактуальне повідомлення про зникнення дитини 1202
Володимирчани поширюють неактуальне повідомлення про зникнення дитини

Володимирчани у фейсбуці активно поширюють повідомлення про викрадення 8-річної Дарини Ротар.

Фактчекери Район.Володимир  з'ясували, що повідомлення неактуальне.

Оголошення про викрадення дівчинки в соцмережах з'явилося 8 березня. Дівчинку знайшли того ж самого дня пізно вночі і передали батькам. Про це свідчать відповідні коментарі під дописом, серед яких, зокрема, і коментар представників Держприкордонслужби України.

Крім того, користувачі соцмереж просять автора допису (такий собі Степан Володимирович, з дивною аватаркою і жодною реальною світлиною) видалити цей допис через втрату актуальності. Бо ж чимало користувачів соцмереж активно продовжують  поширювати допис, який починається словами «!Вкрали дитину!», не звертаючи увагу на дату його написання і на те, що пишуть в коментарях.

Можна припустити, що автор допису не зносить пост, бо таким чином намагається покращувати відвідуваність його акаунту. Також може бути й таке, що цей допис тримають спеціально для тих, хто не читає уважно і не вдається у подробиці, а з реактивною швидкістю поширюють допис, створюючи при цьому надмірну соціальну напругу серед користувачів соцмереж.

До речі, це повідомлення про викрадення дівчинки також активно «розлетілося» і у мережі ТікТок.

ВИСНОВОК

Шановні користувачі соціальних мереж, уважно перечитуйте подібні дописи та звертайте увагу на дату їх оприлюднення, перед тим, як поширити. Також зверніть увагу на коментарі. Саме там іноді може бути вказана вся актуальна інформація про допис і події, які там викладені. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024