Допомога від Червоного Хреста: серед володимирчан поширюють черговий фейк

30 Вересня 2022, 14:30
Допомога від Червоного Хреста: серед володимирчан поширюють черговий фейк 1018
Допомога від Червоного Хреста: серед володимирчан поширюють черговий фейк

У володимирському сегменті фейсбук поширюють допис про отримання допомоги від Червоного Хреста.

Фактчекерка Район.Володимир проаналізувала допис та дійшла висновку, що викладена інформація – ФЕЙК.

МЕСЕДЖ

«Громадяни України можуть отримати фінансову допомогу від ООН та Червоного Хреста. Виплати від 8000 UAH. Ті, хто вже отримав виплату, рекомендуємо пожертвувати на потреби ЗСУ». Подібний рекламний допис з'являється у стрічці фейсбук і таргетується на володимирчан.

ФЕЙК

Якщо ви звернули увагу на цю рекламу і вирішили перевірити свою «виплату» вам запропонують заповнити «анкету кандидата на отримання фінансової допомоги». Кандидата попереджають, що слід вказувати реальні дані, детально описувати ситуацію в яку потрапили і наголошують, що «фінансова допомога може бути виплачена онлайн на будь-яку банківську карту».

Ми заповнили анкету, вказавши несправжні дані. Заявка на допомогу «оброблялася» кілька хвилин, далі її «взяв у роботу фахівець». Згодом надійшло ще кілька додаткових запитань – так званий «додатковий лист анкети кандидату на фінансову допомогу». А через кілька секунд на екрані з'явилося повідомлення «Ваша анкета розглядана». Зверніть увагу на помилку в останньому слові та й в багатьох інших словах. Це може бути свідченням неправильного перекладу з російської мови через онлайн-перекладач.

У результаті, розмір допомоги за нашою анкетою склав 148 600 гривень. Далі відкрилася сторінка, де потрібно вказати номер банківської картки разом із конфіденційними даними. Після виконання цієї операції будьте певні, що шахраї «очистять» вашу картку. Тому в жодному разі не передавайте реквізити своїх карток та інші конфіденційні дані!

ВИСНОВОК

Повідомлення про фінансову допомогу від ООН та Червоного Хреста – ФЕЙК. У цьому повідомленні все зводиться до того, аби добратися до банківської картки користувача фейсбук і обчистити її. 

Читайте також: Серед володимирчан поширюють фейк про отримання компенсації із конфіскованих активів рф

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024