Володимирські підземелля потрапили в добірку 15 таємничих екскурсій

26 Січня 2018, 10:28
5085

Сутінковий світ підземель вабить туристів безліччю таємниць і загадок. Під кожним великим містом є ціла система підземних ходів, підвалів і рукотворних печер, що зберігають історію і міські легенди. Частину з них вже вивчено і відкрито для відвідування, але багато ще належить вивчити.

Команда Zruchno.Travel підготувала добірку найцікавіших таємничих місць, від відвідувань яких захоплює дух, і з задоволенням пропонує вам.

До цієї добірки потрапило місце, де можна знайти печери, схожі з підземними лабіринтами Києво-Печерської Лаври, – Зимненський Святогорський монастир. Обитель знаходиться на Волині, в селі Зимне, Володимир-Волинського району. 

Він є одним із найдавніших монастирів України. За свою довгу історію обитель не раз руйнувалася і відновлювалася. У кінці XIX століття монастир став жіночим, за радянських часів його закрили, відновлювати почали тільки в 1991 році.

Монастирський комплекс складається з красивого Успенського собору, ділянок оборонних стін, трапезної із церквою і господарських будівель. Поруч розташована невелика Троїцька церква, поблизу якої знаходиться вхід у стародавні печери. Комплекс печер складається з трьох вулиць-коридорів і підземного храму, загальна протяжність печер сягає понад 70 метрів.

Храм, розташований у кінці, знаходиться на глибині близько шести метрів, у зведенні церкви є вентиляційний отвір у вигляді купола, який виходить на внутрішній монастирський двір. Вхід у печери Зимненської обителі відкритий для відвідування паломниками і екскурсантами.
 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024