За відвідування володимирських шкіл естетичного спрямування, хочуть виставити рахунки ОТГ

30 Січня 2018, 12:24
2598

У княжому місті хочуть з'ясувати, яка кількість дітей з прилеглих до міста об'єднаних територіальних громад відвідує Володимир-Волинські школи естетичного спрямування. І все задля того, аби виставити громадам рахунки .

Про це стало відомо під час щотижневої оперативної наради під головуванням міського голови Петра Саганюка.

- Розберіться скільки учнів з ОТГ відвідує у Володимирі-Волинському художню та музичну школи, - звернувся мер до начальника міського управління освіти В'ячеслава Петрука. - Слід розібратися з оплатою, громади не повинні забувати про своїх школярів, адже згадані школи фінансуються з міського бюджету. До мене чи не щодня приходять батьки з прилеглих до міста ОТГ і просять, аби їхню дитину взяли у міський садочок. Ми не проти, але голова громади повинен знати, що в такому випадку повинні відшкодовуватися витрати на перебуванні дитини в міському ДНЗ чи школі.

Очільник міста в ході наради також звернувся до головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Олександра Клачука і порадив активніше підключати громаду району до фінансування медичного закладу.

- Послугами моргу користуються не тільки мешканці Володимира, а й територіальних громад, тому слід всім громадам підключатися до фінансування Володимир-Волинського ТМО, - сказав Петро Данилович.

Нагадаємо, нещодавно йшлося про те, що на одній з останніх сесій Устилузької міської ради депутати відмовились компенсувати витрати на своїх школярів, які навчаються в освітніх закладах Володимира-Волинського.

Район.Володимир-Волинський звернувся за коментарем до голови Устилузької громади Віктора Поліщука. Ось, що він нам відповів:

- Міський бюджет Володимира-Волинського отримує освітню субвенцію. Цьогоріч її розмір вираховують по новій формулі де враховують кількість учнів та розрахункову наповнюваність класів (тобто скільки учнів у середньому вчаться в класах у середніх школах певної адміністративно-територіальної одиниці). Якщо дитина з Устилуга навчається в одній із шкіл княжого міста, то на неї, відповідно, закладені гроші в цій субвенції. То з яких причин ще ОТГ повинні перераховувати кошти на утримання дітей громади в школах міста?  Окрім того, згідно Конституції України кожна людина має право на освіту і має право самостійно обирати навчальний заклад, - дошкільний навчальний заклад, школу, вуз. Тому ніхто не може заборонити школяреві з Устилуга, Зимне чи Заріччя навчатися у володимирській школі.

Хочу додати, що Устилузьку школу відвідують школярі з Білина, Зорі, Овадна...На сьогодні це вже зовсім інша, сусідня громада, але я їм рахунки не виставляю. Саме з цієї причини, депутати Устилузької міської ради нещодавно не підтримали рішення компенсувати витрати на учнів, які навчаються у школах Володимира. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024