Поради володимирчанам: якщо ви натрапили на «недитячу» крамницю

01 Лютого 2018, 13:06
2600

У зимову погоду працівники деяких магазинів так сильно турбуються про чистоту приміщень, що навіть вішають на своїх вітринах заборонні знаки для дитячих візочків. 

Коли адміністрація магазину вивішує такий знак, вона фактично спонукає дорослих залишати немовлят в небезпеці на самоті або з сторонньою особою! (А потім усією країною обурюємось, що дітей викрадають посеред білого дня!). А також позбавляє батьків права на покупку, - йдеться на сторінці уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби у Фейсбук.

Власник об’єкту публічного використання (магазину) не може встановити таке обмеження, адже воно стосується невід’ємних атрибутів людини і вважається біологічним обмеженням!

Коли забороняється відвідування магазину з дитячим візочком - обмежуються права на вільне здійснення покупок за ознакою статі (адже в основному ці покупці – жінки) і обмежено права і свободи матері. (Регулюється ст. 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод)

Також порушується право на задоволення потреб у сфері торговельного обслуговування і застосовується пряме обмеження до батьків, які змушені відвідувати супермаркет з дитиною у дитячому візку. Така заборона обмежує право на вільний вибір продукції, адже батьки з дитячим візочком не мають можливості відвідувати магазин, який для них географічно зручніший. (Регулюється ст. 4, 17 Закону України «Про захист прав споживачів»).

Тобто замість того, аби створити в магазині комфортні умови для перебування з немовлятами, адміністрація закладів просто забороняє їм вхід на свою територію!

Усім небайдужим, які помітили у громадським місцях заборонний знак, що обмежує вхід з дитячими візочками, радимо скористатися вижченаведеними порадами.

А якщо керівництво магазину відмовляється знімати цей знак – скористайтеся «силою Facebook» і зробіть цей магазин загальновідомим дітоненависником!


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39