Жодного офіційного свята, чергові подорожчання та нововведення: чого чекати у лютому

01 Лютого 2018, 16:54
1730

Подорожчання ліків та перерозподіл землі, а ще чергове подорожчання та свята. Що чекає на українців у жадібному на офіційні, та багатому на народні свята місяці – лютому?

Про це - в сюжеті програми «Сніданок з «1+1».

В Україні вже в лютому мають подорожчати ліки. Експерти очікують зростання вартості медикаментів приблизно на 5%. Бо постачальники закупили ліки за високим курсом долара. У аптеках ціни вже почали перераховувати.

У Міністерстві охорони здоров'я попередили про ймовірні нові спалахи кору саме в лютому і майже в усіх областях. Від 1 січня в Україні зареєстрували 2933 випадки кору, з них 996 у дорослих і 1937 – у дітей. Попит на вакцини досі високий, нині їх залишилось близько 300 тисяч доз. А наступні поставки вакцини заплановані на квітень. 

В Україні подорожчає цукор. Його вартість може зрости майже на 20%: до 11 тис. грн за тонну (мінімальна оптова ціна). Стрибок цін пов'язують з великими обсягами експорту. Експерти кажуть, запаси цукру в Україні зменшилися, що й призвело до зростання ціни.

В лютому набирає чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Боржнику можуть обмежити право керувати транспортним засобом, право користуватися зброєю і навіть право полювати. А ще боржника можуть притягнути до суспільно корисних робіт.

В лютому розпочнеться процес передачі землі об'єднаним територіальним громадам. Тепер землю можуть передавати в користування громадянам та юридичним особам.

А ще в лютому не буде жодних державних свят. Чого не скажеш про «народні». Впродовж найкоротшого місяця року на українців чекають романтичний День святого Валентина, 14 лютого, та смачний Масляний тиждень, який триватиме від 12 до 18 лютого. 


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024