Серед володимирчан поширюють фейкове повідомлення про допомогу до 30-річчя ПриватБанку

13 Листопада 2022, 16:15
Серед володимирчан поширюють фейкове повідомлення про допомогу до 30-річчя ПриватБанку. 1211
Серед володимирчан поширюють фейкове повідомлення про допомогу до 30-річчя ПриватБанку.

У вайбер-чатах володимирчан активно поширюють черговий фейк про шанс отримати 5000 гривень від Фонду державної субсидії до 30-річчя ПриватБанку. 

Фактчекери Район.Володимирі розібрались у тому, чи справді роздають ці гроші і з'ясували, що все це жодного стосунку до правди не має.

Тема фінансової допомоги нині є дуже актуальною для українців, тому такий заголовок змушує багатьох швидко реагувати й переходити за подібними посиланнями. Користувачі потрапляють на псевдосайт ПриватБанку, де їм пропонують зробити три спроби відкрити пакунок, в якому, буцімто, може бути подарунок.

Далі з'являється повідомлення, що користувач нібито виграв 5000 гривень, але щоб їх забрати слід переслати повідомлення з розіграшем кільком друзям або в загальнодоступних групах та чатах. 

Після того, як людина поширить це повідомлення поміж своїх друзів, у неї попросять залишити свої особисті дані. Номер телефона, адресу, номер банківської карти та тому подібне. За жодних обставин не можна розповсюджувати свої особисті дані стороннім особам. Цей вид шахрайства називається – Фішинг. Нагадаємо, фішинг –  (phishing – риболовля) – вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі – персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Помітно, що на псевдо сайті є дуже багато вдячних коментаторів. Проте одразу можна зрозуміти, що ці коментарі пишуть з фейкових аккаунтів.  У коментарях вони дякують за подарунки та допомогу ПриватБанку. Але жодного повідомлення про допомогу на офіційному сайті ПриватБанку немає, з чого можна зробити висновок, що ніякого відношення банк до цих так званих подарунків та грошей не має.

Читайте також: Володимирчан попереджають про хакерські розсилки листів зі шкідливими лінками

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024