Серед волинян поширюють фейк про безкоштовний зв'язок від Starlink

23 Листопада 2022, 15:00
Серед волинян поширюють фейк про безкоштовний інтернет та зв'язок завдяки Starlink 1573
Серед волинян поширюють фейк про безкоштовний інтернет та зв'язок завдяки Starlink

Серед волинян, користувачів телеграм каналів поширюють інформацію про безкоштовний Інтернет та зв'язок від Starlink, якими можна скористатися під час чергового вимкнення електроенергії.

Фактчекери Район.Володимир з'ясували, що повідомлення не мають нічого спільного з правдою.

МЕСЕДЖ

«Увага! Сьогодні, 21 листопада о 21:00 прийнято рішення про надання безкоштовного у місті Луцьк та Волинській області ЗВ’ЯЗКУ та ІНТЕРНЕТУ завдяки Starlink (Інтернету Ілона Маска). Працює під час відключень електрики.Д ля того, щоб підключитись за 1 хвилину оберіть вашого оператора та отримайте інструкцію».

Таке повідомлення опублікували в одному з телеграм-каналів і його швидко поширили, зокрема, й серед волинян.

ФЕЙК і МАНІПУЛЯЦІЯ

Публікуючи повідомлення, його автор вдається одразу до кількох прийомів, аби привернути увагу якомога більшої кількості підписників телеграм-каналу. Публікація починається словами «!УВАГА!». Далі читачу пропонують перейти за посиланням, обрати оператора та отримайти інструкцію, як підключитися до Starlink. Але отримати дармовий зв'язок та Інтернет вам так і не вдасться. Перед тим вам запропонують підписатися на кілька телеграм-каналів, а в результаті, обіцяний зв'язок ви так і не отримаєте.

ВИСНОВОК

Це – маніпуляція і фейк. Автор допису таким нечесним шляхом прагне збільшити кількість підписників телеграм-каналу. Ключовим завданням, яке стоїть перед будь-яким власником телеграм-каналу, є питання збільшення кількості підписників. Тому деякі хитруни вдаються до таких дій з фейковими та маніпулятивними повідомленнями, аби кількість читачів у телеграм-каналах постійно збільшувалась. 

Читайте також: Графік відключень світла: серед волинян поширюють маніпуляцію

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024