Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш від відомої торгової мережі

05 Грудня 2022, 16:40
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш від відомої торгової мережі 1944
Серед володимирчан поширюють фейк про розіграш від відомої торгової мережі

У володимирському сегменті фейсбука поширюють фейковий розіграш, прикриваючись брендом відомої польської мережі Biedronka.

Як з'ясувала фактчекерка Район.Володимир, допис не має нічого спільного з розіграшами, які дійсно проводить ця торгова мережа і анонсує їх на свому офіційному сайті. 

Цікаво, що сторінка, з якої поширюють фейковий розіграш створена у травні 2022 під іншою назвою, а 28 листопада сторінку перейменовано на Biedronka Fans. Сторінка має більше 300 підписників, але не містить жодних контактних даних.

Для того, щоб стати учасником "розіграшу" слід у коментарях до допису написати "Marry Christmas" і поширити допис у кількох групах.

Оскільки жодних додаткових вимог організатори цього псевдорозіграшу не ставлять, можна припустити, що його справжньою метою є набирання підписників, аби потім змінити назву та спеціалізацію сторінки. Або ж це шахрайські дії на стадії розробки, і згодом на сторінці з'явиться кнопка для реєстрації на сторонньому сайті. У будь-якому разі не варто поширювати пости з фейкових сторінок, які використовують чужі бренди.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024